12-urna vzdržljivostna smučarska preizkušnja Downhilka 12h Challenge na Mariborskem Pohorju, ki bo smučarjem ponudila edinstveno in nepozabno izkušnjo, je prestavljena na 6. marec 2020.

»Vreme nam v januarju ni naklonjeno in ne snežni pogoji so tako odnesli Downhilko na 6. marec!« so sporočili organizatorji in pristavili: »Verjamemo, da nas 6. marca čaka še toliko večji smučarski spektakel.«

Smučarji in deskarji se bodo na Pohorju pomerili na prvi tovrstni vzdržljivostni preizkušnji pri nas, kjer bodo v 12 urah skušali odpeljati čim več krogov, obenem pa progo presmučati čim hitreje in si na koncu zagotoviti zmago. Zmagovalca v ženski in moški kategoriji bosta med drugim prejela nov par iste znamke smuči, na katerih je svoje največje uspehe dosegla Ilka Štuhec.

Tekmovalci bodo na snegu pričakali sončni vzhod, se potegovali za številne nagrade in seveda preizkušali meje svoje vzdržljivosti, pri čemer pa bo vsak posameznik smučal po svojih zmožnostih, so sporočili iz tabora slovenske smučarke Ilke Štuhec, ki je ambasadorka tega dogodka.

»Nihče ne pravi, da mora čisto vsak smučati vseh 12 ur. Zavedati se mora le, da ima z več počitka manjše možnosti za zmago. Tekmo prirejamo prvič in videli bomo, kako vzdržljivi smo dejansko smučarji. Brez dvoma pa nas čakajo čudovit smučarski večer, noč in krasno jutro, ko bomo dobili tudi prve zmagovalce tekmovanja Downhilka,« poudarja koordinatorka dogodka Dora Skorobrijin in s tem razblinja pomisleke, da morajo tekmovalci na smučišču vseh 12 ur preživeti brez počitka.

Tekmovanje Downhilka ponuja priložnost za združitev tekmovalnosti, zabave, dobrega druženja in nenazadnje tudi dobrodelnosti, saj bo vsak tekmovalec s prepeljanim krogom v dobrodelni sklad prispeval en evro. Enako velja tudi za ekshibicijsko uro vožnje pred začetkom finala, ko se bodo znani iz sveta športa in zabave spustili po Pohorskem hribu.

Za vsak krog, ki ga bodo odpeljali, bodo organizatorji v dobrodelni sklad prispevali 10 evrov, skupni znesek pa bo po koncu prireditve podeljen Fundaciji za športnike iz socialno šibkejših okolij, ki deluje pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije.

Prijave so podaljšane in odprte vse do 20. februarja 2020. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice