Slovenci so vpisali zgodovinski ekipni uspeh na superveleslalomu za svetovni pokal v Val Gardeni. Kar štirje so bili med dvajseterico, med njimi tudi Mariborčana Boštjan Kline in Klemen Kosi.

Zmagovalec superveleslaloma je Aksel Lund Svindal, zelo dobro so se odrezali tudi Slovenci. Martin Čater je osvojil 17. mesto, Klemen Kosi in Boštjan Kline sta bila 18. in 19., Miha Hrobat pa je bil 20. za najboljši dosežek kariere.

Čater je za zmagovalcem zaostal 1,21 sekunde, za tretjim mesto pa sekundo in šest stotink. Zaostanek Kosija znaša 1,26 sekunde, Kline je zaostal 1,30 sekunde, Hrobat, ki je imel na startu številko 42, pa 1,41 sekunde.

»Ekipno smo zadovoljni, pokazali smo, da smo tu,« je povedal trener Slovencev Peter Pen, ki pa je vseeno pričakoval vsaj kakšno uvrstitev v prvo petnajsterico. »Boštjan je pokazal zelo dobro vožnjo, take rezultate pa potrebuje, da bo lahko gradil naprej. Njegov pristop je bil v redu. Martin je danes, na kar sem opozarjal, vsaj tekmoval, čeprav je naredil napake, ki so sestavni del športa. Dobro je tekmoval. Klemen se je v spodnjem delu malo uštel, kar je mogoče tudi moja napaka, saj sem ga poslal po bolj sigurni liniji. V takšni superveleslalomski formi kot je, bi lahko bolj izzval. Mislim, da sta bila sposobna še kaj več. Svojo kvaliteto, tekmovalnost in pristop je danes pokazal Miha in dosegel prve točke v superveleslalomu in to z 20. mestom. Smo zadovoljni, čaka pa nas priprava na jutri, da končno poskušamo še kaj izvleči iz smuka iz Gardene, kjer imamo več težav, kljub temu, da se trudimo. Je lepa popotnica za naprej, so rezultati, na katerih se gradi, hočemo pa več, a korak po koraku,« je svoje razmišljanje sklenil Pen piše STA.

V soboto bo Val Gardena prizorišče klasičnega smuka na progi Saslong. Slovenci na zadnjih štirih smukih v Val Gardeni niso osvojili niti ene točke.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice