FOTO: Jure Banfi
Ob začetku novega leta se je oglasil športni direktor NK Maribor Zlatko Zahović in napovedal cilje vijoličastih v novem koledarskem letu. Nekaj besed je namenil tudi zimskem prestopnem roku.

»Za leto, ki je pred nami, velja podobno kot zmeraj: polno pričakovanj in ambicioznosti. Gremo v novo obdobje z ogromno želje, volje, pozitivne energije. Leto 2018 smo končali res vrhunsko in ni razloga, da ne bi tako nadaljevali tudi v 2019,« je uvodoma za spletno stran NK Maribor povedal Zlatko Zahović.

»Seveda pa ne bo šlo brez veliko dela in truda, v nogometu ni spontanih zmag. Konkurenca je odlična, ne glede na prednost na lestvici nas mora krasiti, kar je izjemnega pomena. Pragmatičnost, na treningih in na tekmah. Naprej zremo s pozitivno energijo in skromnostjo, trdno na tleh. Z zaupanjem v svoje sposobnosti in željo, da bo čim manj poškodb, ki lahko precej vplivajo na uresničitev ciljev,« poudarja športni direktor vijoličastih, ki je znova izpostavil Viole. Te bodo letos praznovale 30 let obstoja.

Poseben motiv zaradi jubileja Viol

»Vsako leto imamo podobne želje. Tokrat pa še posebej zaradi obletnice naših najzvestejših navijačev, ki so že 30 let neprecenljivega pomena za klub. Leto 2019 želimo tudi za njih obogatiti s tistim, kar imajo najraje. Z zmagami! Želimo jih čim več,« veliko željo po zmagovanju izžareva najboljši strelec slovenske nogometne reprezentance vseh časov.

»Ob vseh uspehih, ki smo jih dosegli, pa me osebno zelo veseli 11 let stabilnosti kluba v finančnem pogledu. Nikdar nismo žrtvovali kluba za nasilne lovorike, kar navijači znajo prepoznati in to bo še naprej vodilo našega skupnega delovanja,« je izpostavil tudi dobro finančno stanje kluba.

Zahović: Ne smemo si dovoliti padca

»Številke so fantastične. Moramo storiti vse, da si ne dovolimo rezultatskega padca, kot se nam je zgodil prejšnjo pomlad. Zavedamo se vseh ovir, ki so pred nami. Na prvih tekmah bodo težki tereni pomenili prednost za nasprotnike, ki se proti Mariboru večinoma branijo. Toda ob ohranjanju našega razmišljanja, da je vsaka tekma zgodba zase, smo optimisti,« dodaja Zahović.

»Težko je vedno igrati tako dobro, kot je Maribor igral domala celotno jesen, a ta močno izražena želja po zmagi nas je ob pragmatičnosti vedno peljala k novim uspehom, lovorikam. Tako želimo nadaljevati,« napoveduje pred ponovnim zborom ekipe, ki bo sledil prihodnji ponedeljek na skupni večerji.

Priključili bodo obetavne mladince

Prvi trening bodo vijoličasti opravili v torek, 8. januarja. Zimske priprave bodo opravili v domačem okolju in tradicionalnih bazah v Moravskih Toplicah ter turškem Beleku.

»Kot ni spontanih zmag, ni spontanih priprav. Načrt pripravljalnega obdobja je temeljito razdelan, ekipa bo imela vrhunske pogoje za delo in tekme z odličnimi nasprotniki. Igrati želimo večinoma z najboljšimi, kot je mogoče, saj tako imajo fantje največ koristi od tega. Trener bo stopnjeval obremenitve, termini in tekmeci so že potrjeni,« razkriva Zahović, ki napoveduje tudi priključitev obetavnih mladeničev iz nogometne šole.

»Veseli me, da bomo priključili tudi nadarjene mladince iz naše nogometne šole, ob Žanu Kolmaniču, ki je že dalj časa na članskih treningih, bodo od prvega dne priprav zraven še Aljoša Matko, Nino Žugelj in Rok Maher

Prestopni rok? Narejena bo selekcija selekcije

Ob koncu intervjuja za klubsko spletno stran se je športni direktor Maribora dotaknil še zimskega prestopnega roka. »Prehitro je še, da bi razkrivali zadeve. Skušali bomo v moštvu opraviti selekcijo selekcije, upam, da bomo uspešni, a o tem – potem,« je za zdaj še skrivnosten Zahović.

»V preteklih šestih mesecih smo dobili novo dimenzijo moštva glede strukture in načina igre. V našem primeru z morda nekaj manj kreativnosti, več fizike in zanimivo tudi z več zadetki. Nogomet je veda, ki je nedokončana. Vsi imamo svoje vizije, poglede. Vsi imamo ob odločitvi prav, rezultat pa je tisti, ki na koncu odloča, kdo ima bolj in kdo manj prav. Včasih smo skušali imeti veliko kreativnosti in fizike, zdaj smo zadržali fiziko, dodali pa hitrost in mladostno zagnanost ter postali še učinkovitejši,« je zanimivo preobrazbo Maribora v zadnjih mesecih orisal športni direktor.

»Vedno stremimo k temu, da napredujemo, delamo korake naprej. Pri tem pa želimo našo vizijo potrjevati ob dobrih rezultatih,« je zaključil.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice