Slika je simbolična.
Granerud še naprej nepremagljiv, Jelar peti, Domen Prevc šesti.

Norvežan Halvor Egner Granerud je zmagovalec druge posamične preizkušnje smučarskih skakalcev za svetovni pokal v nemškem Willingenu. Drugi je bil Japonec Ryoyu Kobayashi, tretji pa še en Norvežan Daniel Andre Tande. Najboljša iz slovenske zasedbe sta bila peti Žiga Jelar in šesti Domen Prevc.

Do točk je prišlo vseh šest slovenskih skakalcev na današnji posamični tekmi.

Lanišek ostaja na tretjem mestu v skupnem seštevku

Žiga Jelar je s petim mestom izboljšal najboljšo uvrstitev to sezono. Petič v karieri se je zavihtel med najboljših pet v svetovnem pokalu. Domen Prevc je v drugo skočil 135 m in prišel do tretje najboljše letošnje uvrstitve v svetovnem pokalu. Tretji je bil pretekli teden na Kulmu, četrti pa v Sapporu.

Timi Zajc je v finalu pridobil šest mest in za rep ujel deseterico. Anže Lanišek se po drugem mestu v soboto tokrat ni najbolje znašel, v finalu je izgubil pet mest in končal kot 18. Za njim sta se na 19. oziroma 20. mesto zvrstila še Lovro Kos in Peter Prevc.

Šestindvajsetletni Granerud je velik korak do devete zmage v sezoni in skupno 22. v karieri storil že v prvi seriji, ko je za več kot deset točk prehitel tekmece. V drugo je postavil le še piko na i sijajnemu zadnjemu mesecu in pol.

Norvežan je namreč osvojil novoletno turnejo ter na zadnjih 12 tekmah stal na odru za zmagovalce, s čimer je izenačil drugi najdaljši niz uvrstitev med najboljše tri. Zdaj si ga deli s Petrom Prevcem iz sezone 2015/16. Tekmo daljši niz ima le še Finec Janne Ahonen iz sezone 2004/05.

Granerud je s četrto zaporedno zmago precej povišal tudi prednost v skupnem seštevku. Zdaj ima pred drugouvrščenim Poljakom Dawidom Kubackim 238 točk prednosti. Tretji je ostal najboljši Slovenec Lanišek s 1083 točkami. Pred Avstrijcem Stefanom Kraftom ima 80 točk naskoka.

Naslednje tekme moških za svetovni pokal bodo naslednji konec tedna v ameriškem Lake Placidu. Na sporedu bosta dve posamični tekmi ter superekipna preizkušnja parov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice