Rokometni klub Maribor Branik je v 3. krogu Lige NLB prišel do velike zmage in v dvorani Tabor premagal ekipo Rokometnega kluba Gorenje.

Rokometaši mariborskega Branika so na prvi domači tekmi v novi sezoni navdušili. V dvorano Tabor so v 3. krogu prišli rokometaši velenjskega Gorenja, ki so jih Mariborčani premagali s 25:22. 

Pobudo prevzeli vijolčasti bojevniki

Domača ekipa je tekmo bolje začela in hitro prevzela pobudo. V 8. minuti je za 4:1 zadel Nikola Ranevski, Velenjčani pa so se prvič resneje približali šele v 16. minuti, ko je Matanović prednost domačih stopil na 7:6. V prvem delu je blestel mariborski vratar Mark Ferjan, ki je odlično zaustavljal nalete gostov, njegovi soigralci pa so njegove obrambe uspešno izkoriščali. Maribor je ob odmoru vodil s 13:9.

Na začetku drugega dela so gostje pričakovano pritisnili in se v 37. minuti, ko je zadel nekdanji igralec Maribora Celminš približali na 15:14. Šok za zasedbo Marka Šibile je sledil dobro minute kasneje, ko je razigrani Filip Jerenec nespretno posredoval ob Celminšu in prejel rdeči karton. Gostje so nato prišli do izenačenja (16:16 in 17:17), Šibila pa je reagiral z minuto odmora. V zadnji četrtini tekme je potekal oster boj, v odločilnih trenutkih pa je bil nekajkrat znova na pravem mestu Ferjan. Z mirnimi zaključki in odlično igro v obrambi je izstopal tudi današnji kapetan Maribora Andraž Velkavrh, ki je dosegel tudi zadnji gol za domače. 

Najboljši strelec Maribora je bil Filip Jerenec s šestimi goli, pri Velenjčanih pa je gol več dosegel Matic Verdinek.

Dokaz, da delajo dobro

»Po takšni zmagi so občutki fantastični. Ves čas smo verjeli, da delamo dobro in je pravzaprav le vprašanje časa, kdaj bomo to pokazali na igrišču. Fantje so bili proti izvrstnemu nasprotniku izredno borbeni in razpoloženi. Velenjčani so na začetku malenkost zaspali, mi pa smo povedli. Nasprotnik nas je nato celo tekmo lovil in nas tudi ulovil, ampak mi nismo nehali verjeti. Tudi v tem se vidi moč ekipe. Do zadnjega se nismo predali in izkoristili ves naš talent ter zasluženo zmagali. Rad bi čestital vsem igralcem in vsem sodelavcem za zmago nad Velenjem, ki jo je Maribor dolgo čakal,« je po tekmi povedal Marko Šibila, trener Rokometnega kluba Maribor Branik.

Andraž Velkavrh igralec RK Maribor Branik pa je po tekmi dejal, da so vedeli s kom igrajo in da je Gorenje edina ekipa, kateri v lanski sezoni niso odvzeli točk, zato je bila motivacija še toliko večja. 

3. krog Lige NLB:

RK Maribor Branik – RK Gorenje Velenje 25:22 (13:9)
Strelci Maribora: Jerenec 6, Velkavrh 4, Ranevski 3, Jerebie 2, Kljun 2, Špelić 2, Miličević 2,
Zugan, Sivka, Planinšek in Hočevar po 1.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice