Pričakujejo predvsem domače goste, tujce bo potrebno prepričati o varnosti

Parkirišče pred hoteli Sava Turizem v Moravskih Toplicah je na dan, ko bi se morale pričeti prvomajske počitnice, neobičajno prazno. V prejšnjih letih so v tem terminu beležili polno zasedenost. »Vsakega takega termina, kjer so namestitvene kapacitete polne, se v bistvu v ostalih terminih ne da zapolniti, tako da bomo lahko zopet o teh praznikih govorili šele prihodnje leto,« pravi izvršni direktor Term 3000 Igor Magdič.

Kakšni ukrepi ob ponovnem odprtju?

V bližnjih Termah Vivat čas epidemije izkoriščajo za gradnjo novega dovoza in parkirišča, prenovo hotelskih sob in bazenov. Kakšne ukrepe bodo ob razkuževanju morali tu upoštevati, si težko predstavljajo. Zavedajo se, da bo potrebno dodatno pozornost posvetiti čistoči in zagotoviti dodatno razkuževanje vseh prostorov.

»Ne bi pa mi tukaj merili neko temperaturo ali pa da bosta lahko kopalca le na dva metra razdalje v bazenu in da bo med njih skočil reševalec iz vode, težko bo to.«

Metod Grah, direktor Term Vivat

Za razliko od igrišča za golf, ki ga za zdaj uporabljajo golfisti iz bližine Moravskih Toplic, bo za socialno distanco v bazenih težje poskrbeti. »Mi vsi imamo svoje ideje, kako bi se to dalo najbolje rešiti, vendar edino pravilno je tisto kar pove stroka. Kakršna bodo navodila, takšna bomo upoštevali in po njih se bodo ravnali,« poudarja Igor Magdič iz Term 3000.

V Moravskih Toplicah sicer vsakodnevno beležijo telefonske klice z vprašanjem, kdaj bodo ponovno odprli svoja vrata. V Termah Vivat potihem upajo, da bi lahko julija sprejeli vsaj domače goste. Za vrnitev tujih gostov pa bo ob odprtju državnih mej, po menju Metoda Graha pomembno tudi jasno sporočilo, da Slovenija obvladuje epidemijo. »Če bomo dali ta signal trgu, turističnim trgom, bo to največ. Da bomo poleg zelene in varne lahko povedali tudi, da smo varni pred širjenjem koronavirusa in da vsi tisti gosti, ki bodo prišli k nam v Slovenijo, bodo tudi zdravi odšli,« zaključuje Grah.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Haja (nepreverjen)

Kaj bodo plavali z maskami v notranjih bazenih. Hrana pa v sobo servirana. Kot v bolnišnici. Sem pa rajši letos doma. Pa gledat v katero smer lahko plavam, kje lahko hodim, kje se lahko vsedem. Saj lahko ponoriš, če se vsega tega držiš. Pa pri tridesetih stopinjah nagobčnik. Se ja skuhaš.

Myko (nepreverjen)

Kaj, ko bi raje vprašali kakega epidemiologa. Ne enega, več. Tisti, ki so pod vplivom, imajo oprane možgane. In imajo omejeno domišljijo. O statiki naj odloča statik, o prehrani nutricist - dietolog in o nalezljivh boleznih epidemiolog. Manager naj bo manager in naj ne daje nekih avtoritarnih izjav o epidemiji. Stališče o varni Sloveniji je tako, kot o varnem Svetu. Utopija. Koronavirus je tu in kot je videti bo tudi ostal, Ne bo popolnoma zatrt. Nevarnost, da se turistični kraj spremeni v žarišče evropske epidemije je in bo stalno prisotno. Na vprašanja o astronomiji naj odloča in poda mnenje astronom. Pot v pekel je velikokrat tlakovana z dobrimi nameni.

Starejše novice