Minister Dejan Židan je včeraj okronal že 22. Vinsko kraljico Slovenije.

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan je včeraj skupaj s predsednikom uprave Pomurskega sejma Janezom Erjavcem in pokrovitelji institucije Vinska kraljica Slovenije v Radencih kot 22. Vinsko kraljico Slovenije za leto 2018 okronal Katarino Pungračič iz Zavrča v Halozah.

Katarino je v novembru 2017 izbrala komisija, ki jo Pomurski sejem, nosilec projekta Vinska kraljica Slovenije oblikuje s pomočjo s pomočjo predstavnikov pokroviteljev in stroke.

Nova Vinska kraljica Slovenije bo v letošnjem letu na številnih dogodkih doma in po svetu predstavljala slovenske vinorodne dežele ter slovenska vina, vinogradništvo turizem in kulturno dediščino.

Vinska kraljica iz družinske kmetije

21-letna Katarina prihaja iz družinske kmetije, na kateri se ukvarjajo z vinogradništvom, vinarstvom in turizmom in je študentka študijskega programa Agrikultura in okolje Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede v Mariboru.

Opravila je tečaj za sommelierja ljubitelja, to znanje pa bo, kot pravi, v prihodnosti še nadgradila. Aktivno sodeluje v društvu vinogradnikov in sadjarjev Haloze. Od malih nog združuje delo v vinogradu in na turistični kmetiji, na kateri domačim in tujim gostom predstavlja in ponuja bogastvo slovenskih vin in kulinarike.  

Slovesnost s številnimi gosti

Na včerajšnji slovesnosti je prisotne pozdravil in nagovoril Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma. Slavnostni govornik je bil Dejan Židan. Z nagovorom pa se je od prestola poslovila Maja Žibert, 21. Vinska kraljica Slovenije za leto 2017. Maja je bila od januarja do decembra 2017 aktivno udeležena na več kot 100 dogodkih, ki so posvečeni širjenju vinske kulture in prepoznavnosti slovenskih pridelovalcev vin. V novembru je v Vinskem dvoru Deu na Malkovcu organizirala dobrodelno večerjo, kjer so se zbirala sredstva za društvo Žarek upanja. Prireditev je povezoval Stane Kocutar, ki je med drugim tudi mestni viničar Maribora in skrbnik najstarejše trte na svetu.

Po okronanju je novi vinski kraljici čestitala in prisotne nagovorila tudi predstavnica generalnega pokrovitelja, predsednica uprave Deželne banke Slovenije, Dušan Rajh iz Avto Rajh Ljutomer in Murska Sobota pa je Katarini predal ključe avtomobila. Sauvignon 2015, vino vinske kraljice je predstavil Robert Pungračič, pokrovitelj kraljičinega vina. Novo Vinsko kraljico Slovenije so nagovorili tudi podžupan občine Zavrč Robert Vuzem, Cvetko Zupanič, predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije in Vesna Maučec, direktorica hotelov, Zdravilišče Radenci, Sava Turizem.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

partizano (nepreverjen)

prodam bicikel --ženski s štango

partizano (nepreverjen)

Duhovnik in ptič

Duhovnik iz male slovenske vasi je bil velik ljubitelj ptic,

ki jih je skrbno čuval v kletki za cerkvijo.

Neko nedeljsko jutro je ob običajnem sprehodu med perjadjo opazil,
da je izginil njegov najlepši ptič in ker je vedel, da ga je moral

ukrasti nekdo tik pred mašo, se je odločil nagovoriti svoje vernike.

"Kdo ima tiča?!"

Vstali so vsi moški.

"Ne, nisem mislil tako. Je kdo videl tiča?"

Vstale so vse ženske.

"Ne, ne, tudi tega nisem mislil. Je kdo videl tiča, ki mu ne pripada?"

Vstala je polovica žensk.

"Neeee, ne in ne, mislil sem, ali je kdo videl MOJEGA tiča?"

Vstali so ministranti, dva duhovnika in koza.

"Neee mislil sem ali ima kdo zdaj tiča v rokah?

Vstala je punca v zadnji klopi in rekla fantu:

"Sem ti rekla da bo videl."

Starejše novice