V Termah Vivat v času epidemije niso počivali, saj so se lotili številnih investicij, ki jih bodo nadaljevali še naprej. Izstopa predvsem načrtovani vodni svet, ki obljublja nepozabno izkušnjo.

Priljubljene terme v Moravskih Toplicah, ki jih vodi Metod Grah, so znane po tem, da pogosto prevetrijo ponudbo in gostu ponudijo nekaj novega. Tako kot vsi ostali ponudniki, so tudi v Termah Vivat v času epidemije morali zapreti svoja vrata, a ta čas so izkoristili za nove investicije. Lotili so se prenove bazenskega in hotelskega kompleksa, preureditve dostopa in parkirišč, vključno z ureditvijo okolice in nenazadnje izgradnje doživljajskega animacijskega vodnega sveta. 

Prav slednji bo najverjetneje pritegnil največ pozornosti, saj bo ponujal zares zanimivo izkušnjo. Po besedah Graha, gre za celovit pristop k Termam Vivat in k petzvezdični zgodbi. Ob ureditvi parkirišč, rondojev in vodometov, se nadaljuje zgodba promenade, ki bo gosta vodila v ta vodni svet

»Vse termalne vode, ki jih imamo, peljemo v ta vodni svet, ki bo premera približno 20 metrov in visok štiri metre. Imel bo različne efekte, glasbene in svetlobne - recimo kot v Las Vegasu. Ključni element inovativnosti pa bo v tem, da bo gost prišel zraven in se bo vodni curek na eni strani ustavil ter tako omogočil, da gre gost v sredino vodometa,« pojasnjuje prvi mož Term Vivat in dodaja, da bo v centru vodometa moč doživljati različne animacije.

Razmišljajo tudi, da bi bilo tam možno izvajati poročne obrede, turistu pa bo voda lahko izpisala njegovo ime poleg drugih zanimivih funkcionalnosti vodnega sveta.

Višina investicije približno 250 tisočakov

Investicija bo kar velika, okrog 250.000 evrov, saj gre za precej zahteven projekt, ki naj bi bil zaključen do jeseni. V Vivatu pa začenjajo tudi z investicijo širitve glavne restavracije, saj bodo naredili teraso, ki bo gostom omogočala zajtrkovanje in večerjanje ob pogledu na vodni svet.

»Mi gradimo našo zgodbo na naši primarni ponudbi, torej vodi,« pravi Grah. V naslednjem letu bodo uvedli tudi dva hotelskega 'conciergea', ki bosta ob prihodu gosta poskrbela za njegov avtomobil in vso prtljago.

Lastnik Vivata je sicer tudi eden izmed pobudnikov ideje o turističnih bonih, ki žanjejo precej dobre uspehe po prvem mesecu uvedbe. Samo v Moravskih Toplicah je bilo do 15. julija izkoriščenih 6289 turističnih bonov v vrednosti 913.525 evrov, kar ta pomurski kraj uvršča na tretje mesto po obiskanosti na ravni države. Od tega je bilo v Vivatu izkoriščenih 1.135 bonov v vrednosti 175.227 evrov. 

»Mi smo odprli 12. junija in bili do konca junija na 80-odstotni zasedenosti, sedaj pa smo julija in avgusta 100-odstotno zasedeni. Ta 'moj' bon se je zelo dobro prijel in tudi v jesenskih mesecih kaže, da bomo dosegli realizacijo lanskega leta, ki pa je bilo rekordno leto. To leto bomo proti pričakovanjem zelo dobro zvozili,« zadovoljno priznava Grah, ki razloge za uspeh vidi tudi v tem, da so v času zaprtja 'krvavo' delali in bili pripravljeni na ponovno odprtje ter uspešno nagovorili trg.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice