Nogometni klub Maribor je v sodelovanju z Zavodom za turizem Maribor pripravil promocijski video mesta Maribor. V glavni vlogi »vodiča« pa nastopa kapetan vijoličastih Marcos Tavares.

Mariborski Brazilec Marcos Tavares ima glavno vlogo v simpatičnem videu z lepimi posnetki čudovitih lokacij Maribora. V portugalščini svojega prijatelja vabi v štajersko prestolnico.

»Vem, da nerad potuješ. In misliš, da nikjer ni lepše kot v Braziliji …« svoj telefonski pogovor s prijateljem začne Tavares. Med posnetki lepot Maribora nato kapetan vijoličastih prijatelju opiše Maribor kot lepo mesto, kjer se počuti varno, kjer ulice in trgi izražajo karakter, ponos in življenjsko energijo.

»Na vsakem koraku se srečujem s prijaznimi, gostoljubnimi ljudmi. Tako kot doma tudi tukaj dobro jemo, vina so med najboljšimi na svetu in še tako vrhunski chef ti postreže osebno in še zaigra na kitaro,« razlaga Tavares, medtem ko v ozadju igra pesem Zorana Predina 'O moj Maribor'.

»Narava je čudovita, z otroki ogromno časa preživimo zunaj. Veliko se rekreiramo in smo aktivni. Nogomet je tudi v Mariboru strast, kot v Braziliji. Dal mi je toliko čustev, prijateljev in - tako kot doma - vročice, kot jo lahko doživiš samo tukaj,« v videu še doda Tavares.

Posnetek zaključi s povabilom prijatelju, da pride v Maribor in sam doživi mariborski karakter in energijo: »Ja, to je moj Maribor. Se vidiva kmalu. Pridi, odkrij Maribor tudi ti!«

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Majstermb (nepreverjen)

Kr nekaj, komu je to namenjeno???

Namesto da bi se ostedotočali na Evropske trge mi ciljamo na zaprto Brazilijo in lene Portugalce...

V glavnem kr nekaj, brez cilja samo da se nekaj dela...

aleš83 (nepreverjen)

Bravo, "strokovnjak"! Seveda je povabil Brazilce in Portugalce, če pa je on od tam... Človek je živa legenda in je za Maribor naredil ogromno. Zdaj pa se ne bi smel pohvaliti pred svojimi rojaki ali kaj? Bravo, kavč strokovnjaki in jamrači, samo, da nekaj šimfate in pišete po netu. Kaj ste pa sami naredili za mesto?

In reply to by Majstermb (nepreverjen)

Navijac (nepreverjen)

On je ok.Rojaki bodo pa prisli s kocijo al kako in v nekem drugem casu?zal
Linij ni.in jih verjetno se dolgo ne bo..
Ce se kje treba sedaj promovirat je do Graza-)trenutno od teh imajo najvec restavr in gostilne..trznica...

In reply to by aleš83 (nepreverjen)

Starejše novice