Iščete idejo, kam za krompirjeve počitnice? Mi vam zaupamo pet razlogov, zakaj obiskati Lendavo.

Pri kljunu naše kokoške, ob vznožju Lendavskih goric, tam, kjer so dvojezične table, saj  blizu leži slovensko-madžarska, no, pa tudi slovensko-hrvaška meja, je Lendava. Tam sta doma priljubljena enolončnica - bograč in bela štorklja.

Naše najbolj vzhodno mesto z okolico je ta hip ena izmed najbolj obiskanih počitniških in izletniških destinacij. In kaj je tisto, kar privablja turiste v to skrajno vzhodno slovensko občino?

Lendava z okolico je primerna tako za pare, športne navdušence, romantike, družine, na svoj račun pa boste prišli tudi gurmani. Za vsakogar nekaj, saj je mesto odlična izhodiščna točka za kolesarske podvige in sprehode, pot skozi mesto pa ponuja številne kulturne znamenitosti: sinagogo, grad z galerijo, Kulturno dvorano, nedaleč iz mesta pa najvišji razgledni stolp v Sloveniji – Vinarium in še marsikaj.

Muzej, grad in sinagoga 

Če obiščete Lendavo, se morate sprehoditi po mestu, se po stopnicah povzpeli na grad nad mestom, v katerem je mestni muzej, potem pa se peš odpraviti še do trga, kjer stojita kulturni dom in sinagoga. Tam je tudi čudovit mestni park z ogromno zelene površine in otroškimi igrali. 

Razgledna klopca 

Lendavske gorice s strmimi pobočji gričev in urejeni vinogradi, so še posebej v tem jesenskem času pravi raj. Posedite na klopci ljubezni in si napasite oči. V daljavi pa boste lahko občudovali stolp Vinarium.

Razgledni stolp Vinarium

V Lendavskih goricah se povzpnete na razgledni stolp Vinarium, kjer s pogledom sežete do štirih dežel: Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Madžarske. 

Na najvišjo ploščad stolpa, visokega kar 53,3 m, z unikatno arhitekturno zasnovo, se lahko povzpnete z razglednim dvigalom ali pa po 240 stopnicah. Na tleh se boste lahko okrepčali z domačimi dobrotami – priporočamo degustacijo langašev z različnimi nadevi in lokalnih lendavskih vin, najmlajši pa se bodo razveselili otroškega igrišča tik pod stolpom.          

Razpršeni hotel Vinarium

Vinorodni griči, ki v jesenskem času kar kličejo medse, ponujajo še eno posebnost – Razpršeni hotel Vinarium – počitnice v pristnih zidanicah. Tam si lahko naročite narezek domačih sirnih in mesnih dobrot ter preizkušate njihovo domače vino.

Izlet po gričkih z električnim kolesom

V Lendavi si lahko izlet popestrite in okolico raziščete z električnim kolesom. Takšen način kolesarjenja je zagotovo zabavna pustolovščina in nepozabno doživetje.

Foto: Jure Čuček

Smo vas prepričali, da obiščete ta del Slovenije?

Potem imamo še eno presenečenje za vas! Na Instagram profilu Visit Lendava in Hotel Vinarium poteka NAGRADNA IGRA. Vaši so lahko vinski kozarci, majice, vstopnice za ogled stolpa Vinarium, izposoja električnih koles in glavna nagrada  - nočitev za dve osebi v Hotelu Vinarium.

In to je še en razlog več za obisk Lendave!

Foto: Jure Čuček

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice