*Fotografija je simbolična
Centralna plaža v Portorožu je od ponedeljka odprta, s tem pa tudi plaža hotela Kempinski Palace, ki pa za najem ležalnikov zaračunava vrtoglave cene.

Ena izmed najbolj priljubljenih turističnih destinacij v državi že beleži velik obisk, predvsem ta vikend je zaznati precejšen naval pretežno slovenskih gostov, poroča STA. 

Uradno odprtje Centralne plaže v Portorožu je bilo sicer v ponedeljek, 22. junija, obiskovalcem pa nudi 330 senčnikov, številne aktivnosti in možnost uporabe rekvizitov. Vsem obiskovalcem je tako tudi na voljo del plaže, ki ga ima v najemu hotel Kempinski Palace, s katerim upravlja družba srbskega poslovneža Miodraga Kostića MK Group.

Slednja plaža nudi 150 ležalnikov, a cene so precej zasoljene, zato si bo poležavanje na tem delu plaže privoščil le malokdo.

Ležalnik za dve osebi s senčnikom na delu plaže hotela Kempinski namreč stane 125 evrov na dan, 45 evrov pa bi bilo potrebno odšteti za izposojo samostojnega ležalnika. Najem sicer vključuje tudi določene ugodnosti in dodatne storitve, za 45 evrov tako prejmete ležanik in senčnik, plastenko vode in brisačo na plaži Palace.

Dodatne storitve v hotelu pa na dan obiska plaže vključujejo: vavčer za kavo in tortico dneva v kavarni Forma Viva, 15-odstotni popust na tretmaje v Rose spa wellness centru, 10-odstotni popust na hrano in pijačo v hotelskih restavracijah ter znižano ceno parkirnine v hotelu na dan obiska plaže, ki znaša 15 evrov, poročajo na portalu Regionalobala.

Celoten cenik zajema tudi različne pakete, 10-dnevni najem tako stane 325 evrov, za letno vstopnico pa bi bilo potrebno odšteti skoraj okroglega tisočaka.

Vir: Regionalobala.si

Na 'preostalem' delu cene normalne

Med tem v delu plaže, s katerim upravlja javno podjetje Okolje Piran, ki ga vodi direktor Gašpar Gašpar Mišič, cene niso tako visoke. Najem senčnika in ležalnika na novem platoju in novem delu promenade stane le 6,5 evrov na dan. Ob tem pa v Okolju Piran obiskovalcem svojega dela plaže dovoljujejo tudi uporabo lastnih senčnikov in ležalnikov. To na plaži hotela Kempinski, po njihovih navedbah, ni mogoče, ker ni dovolj prostora med senčniki in ležalniki, da bi zagotovili predpisano varnostno razdaljo. Je pa možno ležati na lastni brisači.

Po poročanju portala Regionalobala, oboji tudi poudarjajo, da morajo vsi obiskovalci Centralne plaže Portorož vzdrževati varnostno razdaljo 1,5 metra na kopnem in dveh metrov v morju. Obvezno pa je tudi nošenje obraznih mask v sanitarijah in drugih zaprtih javnih prostorih.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice