FOTO: Mediaspeed
Oddaja Dora, v kateri se je doslej zvrstilo že kar sto zanimivih gostov, je zakorakala v osmo sezono.

Nedeljski pogovori so se vrnili na male ekrane in v prvi oddaji letošnje sezone je Marjan Dora gostil novega škofa Slovenske evangeličanske cerkve

Leon Novak, ki bo evangeličansko cerkev augsburške veroizpovedi vodil naslednjih šest let, je bil na položaj izvoljen s prepričljivimi 58 glasovi. Sedež škofovskega urada se torej z decembrom po šestih letih znova vrača v Prekmurje.

Novopečeni škof o mladih družinah, odnosih z drugimi religijami in istospolnih zvezah

V zanimivem pogovoru je soboški duhovnik, sicer tudi navdušen motorist, podrobneje predstavil organizacijo slovenske evangeličanske cerkve ter sam postopek volitev novega škofa. Delil je tudi spomine na svoje otroštvo na Hodošu in v Veščici, ter razkril nekaj podrobnosti iz svojega družinskega življenja.

Prav tako je Novak spregovoril o viziji za prihodnost. Kot pravi, si želi osvežiti delovanje cerkve, ki danes šteje okoli 20.000 vernikov, da bi bila ta zanimivejša za mlajše družine. Zato menda razmišljajo tudi v smeri obogatitve bogoslužja ter modernizacije s pomočjo multimedijske tehnike.

Tehnologija pa tudi ni edini vidik sodobne družbe, ki v cerkvi odpira pomembna vprašanja. V nadaljevanju pogovora sta se z Doro ustavila še pri temi istospolnih zvez, družinskega zakonika ter spolnih odnosov izven zakona, kjer mož in oče dveh otrok poudarja, da je zavezan izročilu Svetega pisma.

Kaj zanimivega je še povedal, na primer o odnosu med evangeličansko cerkvijo in drugimi religijami, preverite v priloženem video posnetku ali na TV IDEA.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Maja Jesenik (nepreverjen)

Čestitke novemu škofu Slovenske evangeličanske cerkve!

zedinjena slovenija (nepreverjen)

Z ali brez fige v žepu ?!

In reply to by Maja Jesenik (nepreverjen)

Kozmonavt (nepreverjen)

Vera je opij za ljudstvo ! Kupite si Jackpot listič .

Starejše novice