Komedija ali nočna mora? Novo krožišče povzročilo prometni kaos.

Tudi vi izgubljate živce in obupujete nad vozniki, ki »ne znajo voziti« po naših krožiščih? Saj ne, da so vaše pritožbe povsem neutemeljene, a bodite srečni, da vam je bil prihranjen prometni kaos, ki je nedavno zavladal pri naših južnih sosedih.

Namesto večje pretočnosti prometa - popolna zmeda

Kdo bi si mislil, da lahko preprosta krožna poslikava na cestišču povzroči takšno zmedo. V dalmatinskem obalnem mestecu Trogir so dobili novo, začasno krožišče. Prometni režim je bil vzpostavljen v času okoliških gradbenih del, z njim pa so želeli pravzaprav zmanjšati prometne zastoje v prihodnjih mesecih.

A kaj, ko so prebivalce in obiskovalce obalnega mesta ujeli nepripravljene, osnovna pravila, ki narekujejo krožno gibanje v nasprotni smeri urinega kazalca, pa so za nekatere prezahtevna.

Kot je razvidno iz posnetkov, se vozniki še vedno privajajo novi ureditvi. Mnogi krožišče spregledajo ali pa ga ravnodušno prevozijo, saj ni ograjeno z robnikom oziroma dvignjeno nad vozišče.

Gre sicer za eno najbolj obremenjenih prometnih točk v tem delu Dalmacije. 

Tako hudo pri nas morda še ni bilo, čeprav dvojna krožišča še zdaj tudi pri nas pogosto povzročajo zmedo. Še sreča, da smo se privadili. No, vsaj večina ...

VIDEO: YouTube(Dalmacija Danas, Dalmatinski portal)

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice