V oddaji Iz našega studia so kolegi s TV IDEA tokrat gostili kmetijskega ministra in prvaka Socialnih demokratov Dejana Židana.

V zanimivem intervjuju je politik med drugim spregovoril o slabi zastopanosti vzhodne Slovenije na turističnih zemljevidih, ki dokazuje, kako pomembno je, da imamo čim več svojih ljudi na pomembnih mestih.

»Ko sem postal minister, maja 2010, me je izjemno presenetilo, kako malo tam, kjer se odloča, torej v Ljubljani, velja glas Pomurja. Tudi iz Maribora, iz Ptuja in Celja ni bilo glasu,« razlaga Židan, ki meni, da je stvari treba spremeniti.

Turizem ni edino področje, ki regiji predstavlja izziv, a Židan ostaja optimističen. Med drugim ugotavlja, da se močno spreminja tudi Maribor, ki je v času osamosvojitve bil zelo veselo mesto.

»Ljudje so bili nasmejani, potem pa je prišlo obdobje razpada industrije. Takrat se je videlo na Mariborčankah in Mariborčanih; postali so otožni, ni bilo več želje po pogovorih,« razlaga Židan, ki opaža, da se z rastjo industrije veselje zdaj vrača: »Maribor se počasi spreminja, ima pa to smolo, da nima župana, ki bi se razumel na gospodarstvo.«

Ob bližajočih se volitvah sicer priznava, da je zaupanje v njegovo stranko danes bistveno večje kot pred štirimi leti.

Kmetijski minister je med drugim spregovoril še o Zoranu Jankoviču, zdravstveni reformi, dvigu socialne pomoči in uporabi družbenih omrežij, celoten intervju pa si lahko na TV IDEA ogledate jutri ob 18.30, 20.15 in 21.45.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice