Svetovna zdravstvena organizacija je opozorila, da novi koronavirus morda ne bo nikoli izginil. Tudi če bodo znanstveniki odkrili cepivo, bodo za nadziranje virusa potrebni veliki napori.

Vodja programa za izredne razmere pri Svetovni zdravstveni organizaciji Mike Ryan je dejal, da bi koronavirus lahko postal še en endemičen virus v naših skupnostih in morda nikoli ne bo izginil, poroča STA.

Ryan je na tiskovni konferenci na daljavo v Ženevi dejal tudi, da HIV nikoli ni izginili, pa se je človeštvo sprijaznilo z njim. Ob tem pravi, da težko kdorkoli napove, kdaj bo bolezen Covid-19, ki jo povzroča koronavirus, izginila.

Kot še poroča STA, znanstveniki trenutno razvijajo več kot sto cepiv proti novemu koronavirusu, toda Ryan ob tem opozarja, da tudi druge bolezni, za primer je dal ošpice, niso bile izkoreninjene, pa čeprav zanje obstaja cepivo.

Zaradi novega koronavirusa je sicer doslej življenje izgubilo približno tristo tisoč ljudi po vsem svetu, potrjenih okužb pa je več kot 4,3 milijone.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ne verjeti in ne (nepreverjen)

zaupati tem jevrejskim zlotvorcem

Starejše novice