Na avstrijskem Štajerskem se bojujejo s hudimi nalivi in točo. Nakupovalno središče v Gradcu pod vodo, kaos tudi na letališču.

Napovedane nevihte Maribora in okolice še niso zajele, so pa zato toliko bolj prizadejale bližnjo avstrijsko Štajersko. Od tam poročajo, da je v okolici Gradca začelo močneje deževati malo pred 18. uro. Dež je v hipu povzročil pravi kaos, saj so bile že kmalu zalite tako ulice kot kleti.

Središče mesta je prizadejala tudi huda toča, zaradi katere se je zaustavila celo vzpenjača na grad, poroča Kleinezeitung.

Najbolj dramatično pa je bilo v nakupovalnem središču Citypark v Gradcu, kjer je voda povsem zalila pritličje. Po družbenih omrežjih je zaokrožilo več posnetkov.

V zelo kratkem času je padlo kar 60,8 litrov vode na kvadratni meter, še poroča Kleinezeitung. Zaradi močnih nalivov in tudi toče je prišlo do večjih zamud javnega prevoza. Mestni gasilci se bojujejo z razmerami in jih obvladujejo.

Kaos tudi na letališču

Nevihta je po poročanju Kleinezeitunga povzročila tudi kaos na graškem letališču. Leti iz Berlina, Züricha in Istanbula so bili tako preusmerjeni na Dunaj, Düsseldorf in v Stuttgart.

Malo pred 20. uro je na graškem letališču v Thalerhofu pristalo letalo iz Münchna, potniki na njem pa so poročali o pravi adrenalinski izkušnji ob pristajanju. Po pristanku pa potnikom ni bilo dovoljeno zapustiti letala, saj je obstajala velika nevarnost udara strel.

Danes ponoči bodo padavine z nevihtami zajele tudi okolico Maribora. Upamo, da ne bodo tako hude, kot pri naših severnih sosedih.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice