Slika je simbolična.
Z izvršenimi kaznivimi dejanji si je pridobil za 85.000 evrov protipravne premoženjske koristi.

V sredo, 21. februarja, so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Maribor k dežurnemu preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Mariboru s kazensko ovadbo privedli 23-letnega moškega z območja Celja. 

Moški je utemeljeno osumljen, da je med 31. januarjem in 19. februarjem letos storil osem kaznivih dejanj goljufij in en poskus tega kaznivega dejanja. 

Z izvršenimi kaznivimi dejanji si je pridobil za 85.000 evrov protipravne premoženjske koristi.

Preiskovalni sodnik je po zaslišanju zoper osumljenca odredil pripor.

Naročil pnevmatike, a jih ni plačal

Osumljeni moški je kazniva dejanja izvrševal z lažnim prikazovanjem dejanskih okoliščin, tako da je oškodovano gospodarsko družbo, ki se na območju mesta Maribor ukvarja s prodajo pnevmatik, zavedel, da mu je v devetih primerih izročila avtomobilske pnevmatike, ki pa jih ni plačal. 

Pnevmatike je naročeval po spletu v imenu različnih in dejanskih pravnih oseb, katerih imena je zlorabil, plačila pa je prikazoval z lažnimi oziroma ponarejenimi potrdili o spletnem bančnem plačilu, z namišljenimi in neobstoječimi transakcijskimi računi. 

To sta v zadnjem primeru, 19. februarja, posumila zaposlena oškodovane gospodarske družbe, ki sta o tem obvestila policijo, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. 

23-letnik v preteklosti že večkrat pravnomočno obsojen

Pri izvršitvi omenjenega kaznivega dejanja so policisti identificirali osumljenčevega sostorilca, 27 letnega moškega, prav tako iz okolice Celja, zoper katerega so prav tako podali kazensko ovadbo.

Privedeni 23-letni osumljenec je specialni povratnik kaznivih dejanj goljufij, zaradi katerih je bil v preteklih letih že večkrat pravnomočno obsojen. 

Za navedeno kaznivo dejanje goljufije je predpisana zaporna kazen od enega do osmih let. Za poskus tega kaznivega dejanja se storilec kaznuje v mejah kazni, predpisane za kaznivo dejanje, lahko pa tudi mileje.

Komentarji (4)

orožnik (ni preverjeno)

Pri tem 23 letniku je to šele začetek, še bomo slišali o njegovih podvigih.

mislim (ni preverjeno)

verjjetno ima vzornika jj

kar_nekdo

Ja, ali pa dr. dr. Sneškota...

In reply to by mislim (ni preverjeno)

Golobizem (ni preverjeno)

velik vzor mu je Robek in njegova nutrija....zdaj pa na ples

Starejše novice