Voznik osebnega avtomobila se je v nesreči tako hudo poškodoval, da je kljub vsem naporom zdravnika in reševalcev na kraju nesreče umrl.

Kot smo poročali, se je na lokalni cesti med Ptujem in Lenartom, izven naselja Sveta Trojica, včeraj okoli 12.20 zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 

Do nesreče je prišlo, ko se je 76-letni voznik osebnega avtomobila v preglednem križišču z neprednostne ceste vključeval v promet na prednostno cesto v trenutku, ko je po njej, pravilno v smeri svoje vožnje, pripeljal 61-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom.

»Zaradi tega je, kljub umikanju v levo, voznik tovornega vozila s priklopnikom trčil v prednji levi del osebnega avtomobila. Voznik osebnega avtomobila se je v nesreči tako hudo poškodoval, da je kljub vsem naporom zdravnika in reševalcev na kraju nesreče umrl. Iz vozila so mu pomagali gasilci,« so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Po ugotovitvah policije je prišlo do trčenja, po katerem je osebni avtomobil odbilo izven vozišča, kjer je obstalo na travnatem nasipu. Voznik osebnega avtomobila je bil v nesreči tako hudo telesno poškodovan, da je na kraju nesreče umrl.

Policisti bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo. 

V letošnjem letu je to druga smrtna žrtev na cestah na območju Policijske uprave Maribor. V lanskem letu so mariborski policisti prvo tako nesrečo obravnavali šele marca

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice