Policijska akcija s helikopterjem je potekala tudi danes.

Kot smo že poročali, so pomurski policisti včeraj ob naselju Benica, v bližini reke Mure, celo s helikopterjem odvažali večjo količino prepovedane konoplje, ki so jo dan prej poželi.

Danes se je policijska akcija nadaljevala že tretji dan, saj je, kot kaže, ob takšni količini droge potrebna večdnevna operacija. 

Policijski helikopter smo 'zasačili' med delom. Polne 'jumbo' vreče prepovedane droge so drug za drugim odvažali z mesta skritega na drugi strani gozda in nalagali na traktorsko prikolico. Ko so prikolico napolnili, so zaseženo drogo s traktorjem odpeljali.

S Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da policisti Policijske postaje Lendava skupaj s kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota obravnavajo kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Podrobnejše ugotovitve kriminalistične preiskave bodo sicer predstavili jutri ob 14.00.

Spomnimo, domnevno gre za količino, ki ima tržno vrednost okoli 1,3 milijona evra, konoplja pa naj bi bila odkrita na ozemlju, ki je večinoma v državni lasti. Po neuradnih informacijah naj bi sicer bili v ozadju trije storilci iz štajerskega območja, ki so pa začasno stanovali v Pomurju.

Na tem območju v reki Muri je bilo včeraj najdeno tudi truplo pogrešanega 69-letnika, domnevno naj bi bilo truplo opaženo ravno s pomočjo policijskega helikopterja. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Policisti odvažajo travo . Jeseni bodo pa jabolka pobirali ?

Starejše novice