V industrijskem objektu v Lenartu je ponovno zagorelo. Policija je že zavarovala in zaprla območje.

Že pred petimi dnevi smo poročali o hudem požaru, do katerega je prišlo v industrijskem objektu v Lenartu. To se je dogodilo v poslovni enoti podjetja Salomon.

Tokrat pa se je dogodek ponovil: policisti so že zavarovali in tako tudi zaprli območje. Na lokaciji so tudi rešilci in župan Janez Kramberger. Dva zaposlena je reševalno vozilo zaradi vdihavanja dima tudi odpeljalo v bolnišnico.

Policisti so bili napoteni na kraj in so kraj zavarovali. Ko bodo izpolnjeni pogoji za varno delo, bodo opravili ogled, s katerim bodo ugotavljali vzrok požara in druge okoliščine. Trenutno na kraju poteka gasilska intervencija, medtem ko preiskava prejšnjega požara se ni zaključena.

Spomnimo: Inšpektor za okolje in naravo Inšpektorata Republike Slovenije za okolje in prostor, ki je po hudem požaru v poslovni enoti podjetja Salomon v Lenartu opravil inšpekcijski nadzor, je zaradi varovanja življenja in zdravja ljudi, javnega reda in miru, javne varnosti, premoženja večje vrednosti, ali nevarnosti za okolje, na podlagi ugotovitev zavezancu izdal ustno odločbo o prenehanju obratovanja naprave.

Obratuje lahko le naprava za sortiranje nenevarnih odpadkov

»Z ustno odločbo je bilo podjetju odrejeno, da mora do zagotovitve (izgradnje) novega skladiščnega prostora prenehati z obratovanjem naprave za predhodno obdelavo mešanih komunalnih odpadkov, in naprave za predelavo odpadkov po mehanski obdelavi odpadkov ter predelavo odpadkov v trdno gorivo. Obratuje lahko le naprava za predelavo (sortiranje) nenevarnih odpadkov,« je sporočil inšpektor za okolje in naravo.

Po besedah inšpektorja je bil prevzem odpadkov zaustavljen, dokler zavezanec ne odstrani odpadkov, ki so nastali po požaru, in dokler ne uredi nove nadstrešnice za skladiščenje posameznih frakcij po obdelavi odpadkov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice