V mariborskem nakupovalni center E.Leclerc so ponoči vlomilci povzročili pravo razdejanje in praktično izpraznili prodajalno telefonov.

Ponoči je v mariborskem nakupovalnem centru E.Leclerc prišlo do vloma, policisti pa bodo dogodek predvidoma preiskovali še ves dan, je za Mariborinfo povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl. Več informacij o obsegu vloma in materialni škodi, ki so jo povzročili neznanci, bo tako znanih jutri.

Na kraju dogodka je razvidno, da so vlomilci sprva vlomili v frizerski salon, nato parfumerijo, ki stoji zraven salona, za tem pa še v prodajalno telefonov Sgermobi, kjer so očitno vlomilci povzročili največ škode.

S pomočjo macole skozi stene

Neznanci naj bi v trgovski center vstopili skozi stranski vhod, ki stoji ob glavnem vhodu. Glede na posnetke varnostnih kamer naj bi bili v prodajalni telefonov skoraj pol ure, poroča Večer. Najprej naj bi vlomilci vstopili na stopnišče, od koder naj bi se s pomočjo macole prebili skozi steno do frizerskega salona. Od tam so prišli v sosednjo parfumerijo, nato pa še v notranjost centra, še poroča omenjeni časnik.

Vlomiti so po navedbah Večera skušali tudi v prodajalno Slowatch, kjer pa so jih zadržala kovinska vrata. Za konec so si skozi šipo utrli pot v prodajalno Sgermobi, kjer naj bi povzročili za vsaj 50.000 evrov škode, je Večeru povedal lastnik prodajalne z mobilno telefonijo Tomaž Sgerm.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
jfhv (nepreverjen)

Bodo spet poceni telefoni na Bolhi in Letgoju :D

Korenina53 (nepreverjen)

Sramotno in neumno je varčevanje pri alarmnih napravah in kvalitetnih kamerah za zaščito premoženja. Sprejeti bi morali zakonodajo, kjer bi bilo jasno opredeljeno, da kdor nima kvalitetnih, profesionalnih naprav in kamer, ni opravičen do zavarovalne odškodnine in je prekrškar.

Starejše novice