Neobičajna nesreča vojaškega oklepnika Patria še vedno ni končana. Patria namreč še vedno leži v jarku, saj so na pomoč poslali premajhno dvigalo. Do nadaljnjega je tako cesta zaprta.

Popoldne smo poročali o neobičajnem dogodku v Murski Soboti. Tam je na cesti Markišavci - Murska Sobota zaradi vožnje preblizu roba cestišča in razmočenosti terena vojaški oklepnik patria končal v jarku. V nesreči ni bilo poškodovanih, kljub temu pa oklepnika še vedno niso potegnili iz jarka

Na kraj je prispelo tudi dvigalo, s pomočjo katerega naj bi oklepnik dvignili iz jaška, a se je to izkazalo za premajhno. Zato bo zdaj treba počakati na primernejše oziroma večje dvigalo, do nadaljnjega pa bo zaprta tudi sama cesta. 

Kaj je Patria?

Patria je srednje kolesno oklepno vozilo, ki je za Slovensko vojsko izdelano v treh izvedenkah, in sicer oklepni transporter, poveljniško vozilo in pehotno bojno vozilo. 

Vozila imajo dobro oklepno in protiminsko zaščito, veliko mobilnost, sistem RKB zaščite in različni oborožitveni postaji s sodobnimi elektro-optičnimi senzorji.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tomo vinkovič (nepreverjen)

kakvi bedaki poslali so premahjno dvigalo,,,Takoj jih odpustit iz slovenske vojske

Starejše novice