Stanovalce Miklavža na Dravskem polju so nekaj po 19. uri zmotile gasilske sirene. Gorel je objekt Miklavških pekarn. Škoda je milijonska, štiri osebe prepeljane v UKC Maribor.

Iz prostorov Miklavških pekarn v ulici Nad izviri se je v začel valiti gost dim, ogenj pa je ob prihodu gasilcev v notranjosti že zajel del proizvodnih prostorov.

Zagorelo je pri pečeh, kasneje tudi na ostrešju

Mariborski poklicni gasilec Sandi Šeligo, sicer vodja intervencije, je povedal, da je izvozilo 11 pripadnikov Gasilke brigade Maribor s tremi vozili, aktivirano pa je bilo domače prostovoljno društvo Miklavž.

»Ob prihodu smo ugotovili, da gre za srednje velik požar, zato smo dodatno aktivirali šest prostovoljnih gasilskih enot, s katerimi nam je skupaj z večjimi napori uspelo pogasiti požar. Dejansko je šlo za požar v proizvodnji za peko kruha, zagorelo pa je pri pečeh. Ogenj se je kasneje preselil v samo ostrešje,« je na kraju požara pojasnil Šeligo.

V UKC Maribor prepeljali štiri osebe

Začetni požar okoli 18.30 so poskušali z gasilnimi aparati pogasiti zaposleni, vendar jim to ni uspelo, je pozno zvečer sporočil tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl.

»V požaru je zgorela celotna proizvodna hala, pisarne in med 300 do 400 kvadratnih metrov ostrešja. Zaradi požara so reševalci v UKC Maribor prepeljali štiri osebe. Dva zaposlena in  poklicnega gasilca zaradi vdihavanja dima, domačo prostovoljno gasilko pa, ker se ji je vdrl jašek in je padla vanj,« je zapisal Šadl in dodal, da so požar malo pred pol deveto zvečer pogasili gasilci.

Škoda presega milijon evrov, vzrok še ni potrjen

Po prvih ocenah lastnikov podjetja materialna škoda presega milijon evrov. »Ogled istega dne ne bo mogoč, zato ga bodo policisti, če bo to mogoče, opravili naslednji dan. Prve ugotovitve pa kažejo na tehnično napako, vendar bo o vzroku za požar mogoče govoriti šele po zaključenem ogledu in verjetnih kasnejših analizah in preiskavah,« je zaključil Šadl.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice