Slika je simbolična.
Štajerski policisti so prijeli tri organizatorje nezakonitih prehodov državne meje.

Policisti Policijske postaje Gorišnica so danes ob 4.42 v Mali Varnici ustavljali osebni avtomobil zagrebških registrskih oznak, ki je nezakonito vstopil v našo državo iz Hrvaške. Voznik je vozilo policije obvozil in s pospešeno hitrostjo odpeljal proti Malemu Okiču. Še preden so ga policisti dohiteli, je vozilo ustavil, nato pa so on in šest migrantov, ki so nezakonito prečkali mejo, pobegnili iz vozila.

Policisti Policijske postaje Gorišnica prijeli tri potnike iz tega vozila, dva  državljana  Bangladeša in enega državljana Pakistana. Približno dve  uri po dogodku so policisti Policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov  prijeli še voznika, 27-letnega državljana BiH, malo pred 8. uro pa je komandir Policijske postaje Podlehnik v Zgornjem Leskovcu prijel še preostale tri potnike  iz  opisanega  vozila, 2 državljana Bangladeša in enega državljana Pakistana. Državljana Bosne in Hercegovine bodo policisti kazensko ovadili, ostale tujce pa bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Skoraj istočasno, ob 4.47, so policisti Policijske postaje Podlehnik v Vidmu pri Ptuju ustavljali osebni avtomobil zagrebškega registrskega območja. Voznik na znake policistov ni ustavil, ampak je z vožnjo nadaljeval do avtoceste, kjer se je vključil nanjo in zapeljal proti Mariboru. Avtocesto je zapustil na Hajdini in vožnjo nadaljeval proti Slovenski Bistrici.

Policisti so ga ves čas ustavljali, a se ni ustavil, zato so uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje - stinger. Voznik je s prebodenimi levimi pnevmatikami zapeljal s ceste in iz vozila pobegnil.

V njem je pustil osem poškodovanih migrantov, šest državljanov Bangladeša in dva Pakistanca.  Voznika bodo kazensko ovadili, ostale tujce pa vrnili hrvaškim varnostnim organom. Voznika,  33-letnega  državljana  BiH  so policisti Postaje  prometne  policije  Maribor  prijeli  kmalu po nesreči. Na kraj so poklicali  tudi  reševalce,  ki  so  dva  tujca  odpeljali na pregled v Univerzitetni klinični center Maribor,  ostalim  pa površinske rane oskrbeli na kraju nesreče.

Ob 4.50 so policisti v Policijske postaje Gorišnica v Dolanah ustavili še osebni avtomobil, prav tako zagrebškega registrskega območja, katerega je vozil 38-letni Srb. V vozilu je prevažal šest državljanov Bangladeša in dva Pakistanca, ki jih je z vozilom nedovoljeno prepeljal iz Hrvaške. Srba bodo kazensko ovadili, ostale tujce pa bodo  vrnili Hrvatom.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice