Policisti so uporabljali prisilna sredstva - od telesne sile do palic in plinskega razpršilca.

Ljubljanski policisti so imeli polne roke dela pri varovanju včerajšnjega derbija med Olimpijo in Mariborom v Stožice. Zaradi kršitve javnega reda in miru so štirim osebam izdali plačilne naloge, dve osebi so pridržali do konca prireditve, eni izmed teh pa so izdali tudi odločbo o prepovedi udeležbe na športnih prireditvah za obdobje dveh let. Zoper štiri kršitelje pa so po besedah Policijske uprave Ljubljana izvedli hitri postopek zaradi kršitev zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Lahko telesno poškodovanih šest policistov

Ob koncu prvega polčasa je prišlo do kršitev javnega reda in miru na obeh tribunah z organiziranimi navijači. "Organizirani navijači so podrli varovalne ograje in se napotili proti tribuni z ostalimi gledalci. Zaradi vzpostavitve javnega reda in miru so policisti posredovali pri obojih organiziranih navijačih," še nadaljujejo na PU Ljubljana. Pri tem so policisti uporabili prisilna sredstva - od telesne sile do palic in plinskega razpršilca.

Organizirani navijači so se posredovanju policistov aktivno upirali, in sicer tako da so v može v modrem metali različne predmete, ki so jih imeli pri roki. Pri tem so lahko telesno poškodovali šest policistov.

Poškodovane tri osebe, eni mladoletni je postalo slabo

Med tekmo je bila po besedah policije poškodovana tudi ena oseba na tribuni gostujočih organiziranih navijačev, in sicer zaradi uporabe pirotehnike drugega navijača. Po zdravniški oskrbi je navijač ostal na prireditvi. Prav tako je bila poškodovana ena oseba na tribuni domačih organiziranih navijačev, v času zgoraj navedene kršitve javnega reda in miru.

Eni mladoletni osebi pa je zaradi vdihavanja dima pirotehnike postalo slabo, zato ji je bila nujena pomoč. Po zdravniški oskrbi  jeskupaj z zakonitim zastopnikom ostala do konca tekme.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice