Fotografija je simbolična.
Objavljamo kronologijo pomembnejših dogodkov zadnjega dne na območju Policijske postaje Ormož.

Včeraj, 29. oktobra 2020, ob 16.33 so bili policisti Policijske postaje Ormož obveščeni o sumljivi osebi, ki je peš hodila v naselju Puconci. V postopku so ugotovili, da gre za državljana Afganistana, ki se je na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje izognil mejni kontroli.

Skril se je v tovornem vozilu, namenjenem za prevoz tovora. To je storil tako, da je na območju Hrvaške na strehi tovorne prikolice prerezal cerado in skozi odprtino vstopil v vozilo, cerado pa je za seboj zašil.

Ko so na območju Ormoža v enem od podjetij tovor razkladali, je tujec skočil iz vozila in stekel v neznano.

Tujca so policisti ob prijetju pridržali in mu izrekli globo. Po končanem postopku ga bodo policisti izročili hrvaškim varnostnim organom.

Zaradi nedovoljenega  prehajanja med občinami občana oglobili za 400 evrov

Ob 18.55 so ormoški policisti občanu, ki ni spoštoval določil odloka o prepovedi prehajanja med občinami oziroma zakona o nalezljivih boleznih, izdali plačilni nalog v znesku 400 evrov.

Dve globi tudi za kršitelja omejitve gibanja v času policijske ure

Ob 21.55 so bili policisti obveščeni, da se na železniškem postajališču Velika Nedelja neznanec poslužuje naprave za SOS oziroma INFO. V napravo je ob vklopu spuščal glasbo.

Policisti pri kontroli oseb v bližini niso izsledili. V okolici so opravili identifikacijski postopek dveh oseb, ki pa sta dejanje zanikali.

Policista sta zaznala kršitev Odloka oziroma Zakona o nalezljivih boleznih, to je kršenje omejitve gibanja v času med 21. in 6. uro. Obema kršiteljema je bil izdan plačilni nalog v znesku 400 evrov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice