Šlo je za strahopeten napad s fašističnimi vzkliki, pravijo v Kulturnem centru Pekarna. Policija je pridržala 24-letnega moškega.

Štirje neznanci so minulo nedeljo v bivalnem kontejnerju pri Pekarni pretepli 41-letnega Mariborčana. Oškodovancu je uspelo pobegniti v park, od koder je nato opazoval neznance, ki so vstopili v kontejner. Po njihovem odhodu se je oškodovanec vrnil in ugotovil, da so mu odtujili ključe kontejnerja in 100 evrov gotovine, ki jo je imel v nahrbtniku.

Iz Policijske uprave Maribor so danes sporočili, da je preiskava primera zaključena. »Včeraj so policisti PP Maribor II odvzeli prostost in pridržali 24-letnega moškega. Osumljenca bodo kazensko ovadili zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj kršitve nedotakljivosti stanovanja, nasilništva in tatvine,« poročajo mariborski policisti.

Kaj se je zgodilo z ostalimi domnevnimi napadalci, policija ni sporočila. 

Oster odziv Pekarne: Strahopeten napad s fašističnimi vzkliki

V Kulturnem centru Pekarna so se že pred dnevi ostro odzvali na napad in pretep, ki ga je nad 41-letnikom izvedla skupina moških. »Skupnost KC Pekarna najostreje obsoja sobotni neonacistični napad iz sovraštva na člana skupnosti in sporoča, da v Pekarni ni prostora za neonaciste in fašiste,« so zapisali v izjavi za javnost.

»Napad, ki ga je v zgodnjem jutru nad posameznikom zakrivila skupina petih moških, je očiten dokaz strahopetnosti in obupanosti posameznikov, ki so produkt družbenoekonomskega sistema v katerem živimo,« poudarjajo pri Pekarni.

Napadalci so med spanjem vdrli v rezidenčni prostor, 41-letnika oropali, ga zbrcali v glavo, trebuh in rebra s škornji vse do nezavesti. Kot zatrjujejo pri Pekarni, so ob tem tudi glasno izražali fašistične vzklike in se bahali z neonacističnimi tetovažami. Po njihovem prepričanju gre za ustrahovalne metode na posameznike in skupnosti, ki se borijo proti fašizmu in ponovnemu vzponu nacizma.

»A idej solidarnosti in svobode se ne da poteptati, zato vam sporočamo: Ne bo vam uspelo! Ne glede na to, da imate somišljenike in vodje med politiki, sodniki in morda tudi v policiji, ki tovrstne napade ne jemlje dovolj resno, je dejstvo, da ste vi tisti, ki ste prestrašeni in izkoriščani s strani tistih, ki želijo denar in oblast,« so zapisali pri KC Pekarna.

KC Pekarna: Policija želi napad omiliti

»Policija želi napad omiliti in prikazati kot tatvino ali rop, v resnici pa gre za napad na svobodoljubje, na napad nestrpnosti nad strpnostjo. Oblast pozivamo, da se na primer odzove skrajno resno in prikrivanje prave narave dejanja smatramo za neodgovorno, morda tudi namerno,« še opozarjajo.

Njihovemu pismu so se pridružile še nekatera druga društva in skupnosti, glasbene skupine ter posamezniki iz KC Pekarna.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lauraas (nepreverjen)

Spet zaležani, zanemarjeni zdrogirani hipiji.

Starejše novice