Tragedija na Jančah močno odmeva po Sloveniji, a to ni prvi krvavi primer v zgodovini tega kraja.

Tragična novica o družinski tragediji na Jančah, ko je 22-letnik s hladnim in strelnim orožjem umoril sestro, mamo in očeta, stare 26, 56 in 60 let, je mnogim v spomin priklical krut umor, ki se je prav tako zgodil na Jančah, na Dolgem Brdu.

Več kot štirinajst let je že od grozovitega umora, ko je eden najbolj znanih slovenskih morilcev Silvo Plut, umoril mater dveh majhnih otrok Ljubico Ulčar in poskušal umoriti tudi njenega moža Mirka.

 

Spomnimo ...

38-letni Silvo Plut je konec februarja 2006 vlomil v hišo Ulčarjevih in se potuhnil. Zjutraj okoli pol šestih sta se zakonca Ulčar vrnila domov. Plut se je postavil pred njiju, v roki je držal sekiro in nož. Zatulil je: »Kje pa hodita, a vaju bom vso noč čakal?!«

Mirku Ulčarju je očital, da je bil zaradi njega preganjan in da bo zdaj plačal za vse to. Oba je zvezal. 33-letno Ljubico je večkrat zabadal z nožem in ji prerezal še vrat. Umoriti je skušal še Mirka, a mu je uspelo pobegniti.

Pobegnil pa je tudi Plut, ki ga je skoraj 700 policistov več kot petnajst ur iskalo po zasneženih okoliških hribih iskalo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice