Vir: Facebook, Ustvarimo Reševalni PAS na avtocestah
V hudi nesreči na avtocesti sta umrla gasilca, saj je pri intervenciji vanju trčil tovornjak. Zato so se pojavila pojasnila, ki opozarjajo, da naj vozniki neprestano vozijo zbrano in da intervencijske službe nikoli ne pretiravajo z zaporami ceste.

Slovaško pretresa huda prometna nesreča, ki se je zgodila na avtocesti D1, v kateri sta umrla dva gasilca. Med gašenjem požara osebnega avtomobila na avtocesti je namreč v stoječa intervencijska vozila trčilo tovorno vozilo.

Zaradi tragične nesreče so se oglasili tudi v zavodu Ustvarimo Reševalni PAS na avtocestah, v katerem opozarjajo, da naj vozniki na avtocesti vedno vozijo zbrano. Prav tako poudarjajo, da intervencijske službe nikoli ne pretiravajo z zaporami ceste.

»Kadarkoli se vozite na avtocesti, vozite zbrano in prilagojeno glede na razmere in nikdar si ne mislite, da intervencijske službe pretiravajo z zaporami ceste, saj nikomur nikdar ni v interesu, da promet obstane, a prvo pravilo reševanja je vedno lastna varnost,« so zapisali na družbenem omrežju Facebook.

Pri tem dodajajo, da se namreč pogosto pojavljajo komentarji, v katerih se vozniki sprašujejo, zakaj je ob nesrečah treba zapreti oba pasova avtoceste, in da v izrednih dogodkih sploh ni potrebe po zaprtju avtoceste.

»Za zavarovanja kraja izrednega dogodka so pooblaščeni vsi pripadniki urgentnih služb in to je njihov prvi ukrep, ki ga izvedejo ob začetku intervencije,« še dodajajo.

Komentarji (2)

Semsije (ni preverjeno)

In kljub temu se najdejo junaki ,ki nekaznovano vozijo za intervencijskimi vozili.

Surfeiter (ni preverjeno)

Slovaška? Saj ni važno, mar ne? Važno je jebanje v glavo in udarna novica s skritimi podrobnostmi ... drugič napišite, da je v Ruandi pes znesel jajca ... v resnici pa je v Nigerji far v rito potisnil prst malemu fanteku ...

Starejše novice