FOTO: Jan Rozman
Glavni mož mariborskih kriminalistov Robert Munda je za Radio Maribor potrdil, da je minuli petek vozil pod vplivom alkohola.

Prometni policisti so v petek med rutinskim pregledom ustavili šefa mariborskih kriminalistov Roberta Mundo, alkotest pa je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola, je prvi poročal spletni portal Škandal24. Na Policijski upravi Maribor so potrdili, da je šlo za njihovega uslužbenca, zoper katerega so že uvedli postopek, a imena uradno še vedno ne razkrivajo.

Za Radio Maribor je Munda incident priznal kar sam in ga tudi obžaloval. Povedal, da dogodek obžaluje in ne beži od odgovornosti, ob tem pa zanikal poročanje, da je pred policisti sprva bežal. Poudaril je, da je prekršek storil izven delovnega časa, postopek pa je bil po njegovih besedah izpeljan korektno. Globo v višini 900 evrov je že poravnal.

Za odstop z delovnega mesta po njegovem mnenju ni razlogov, saj ni funkcionar, ampak uslužbenec, besede Munde navaja Radio Maribor.

Munda se je le za las izognil odvzemu izpita

S Policijske uprave Maribor so sicer sporočili, da so policisti na regionalni cesti v Spodnjih Hočah v petek, nekaj minut pred 2. uro, ustavili 50-letnega voznika osebnega vozila. Preizkus alkoholiziranosti v izdihanemu zraku z elektronskim alkotestom je pokazal, da je imel v organizmu 0,51 miligrama na liter alkohola.

Vozniku so policisti izrekli globo v višini 900 evrov in 16 kazenskih točk, zraven tega so mu začasno za 24 ur odvzeli vozniško dovoljenje. Nadaljnjo vožnjo so mu prepovedali, ker si je uredil prevoz domov, ga niso pridržali. Le za las se je izognil dokončnemu odvzemu izpita.

Potrdili so, da je kršitelj uslužbenec Policijske uprave Maribor, zaradi ničelne tolerance do takih prekrškov bo direktor Policijske uprave Maribor Danijel Lorbek zoper njega uvedel notranjevarnostni postopek.

Sindikat ne odgovarja, kako bi zaščitili policista pred morebitnimi pritiski

Na temo policistov za volanom pod vplivom alkohola so bili še zjutraj pripravljeni govoriti v Sindikatu policistov Slovenije, opoldne so podali le pisni odgovor, da je tako »kot vsak državljan Slovenije dolžan spoštovati določila Zakona o pravilih cestnega prometa in v primeru storitve prekrška tudi odgovarja, popolnoma na enak način kot vsak drug udeleženec v prometu« in da ne vidijo »znakov delovnopravnih ali drugih kršitev, ki bi terjale odziv ali komentiranje predmetne zadeve, ampak kaže na visoko stopnjo profesionalnosti in integritete policistov«.

Vprašanje, kako bodo zaščitili policista, ki sta izvajala postopek zoper enega vodilnih na Policijski upravi Maribor, v primeru, da bosta deležna pritiskov, je ostalo neodgovorjeno.

»V Sindikatu policistov Slovenije ugotavljamo, da tematika glede domnevnega cestnoprometnega prekrška zaposlenega na PU Maribor ne sodi v pristojnost delovanja sindikata. Kolikor smo seznanjeni iz medijev, naj bi se domnevni dogodek zgodil v prostem času in z zasebnim vozilom uslužbenca, ki je tako kot vsak državljan Republike Slovenije dolžan spoštovati določila Zakona o pravilih cestnega prometa in v primeru storitve prekrška tudi odgovarja, popolnoma na enak način kot vsak drug udeleženec v cestnem prometu. Glede na okoliščine, ki jih navajajo mediji tudi ne vidimo znakov delovnopravnih ali drugih kršitev, ki bi terjale naš odziv ali komentiranje predmetne zadeve, ampak kaže na visoko stopnjo profesionalnosti in integritete policistov.« 

Komentarji (1)

Fritz (ni preverjeno)

Ste koga takega preiskovali pa so se ti malo maščevali

Starejše novice