Vir: Nemška zvezna policija
Nemški policisti so ustavili avtomobil slovenskih navijačev, ki so bili namenjeni v Stuttgart na nogometno tekmo slovenske reprezentance. Zaradi številnih nedovoljenih predmetov in prepovedane droge so jih vrnili v Avstrijo.

Nemška zvezna policija je zaradi evropskega nogometnega prvenstva poostrila nadzor. Kot so dejali, je ta namenjen temu, da bi nasilnim navijačem preprečili vstop na stadione ter preprečili izgrede. V soboto so bili večkrat uspešni; ustavili so tudi avtomobil slovenskih nogometašev, ki je bil založen s pirotehniko. 

Zvezni policisti so v soboto, 15. junija, na avtocesti A8 zaustavili avto s tremi slovenskimi državljani. 

29-letni slovenski voznik je izjavil, da s sopotniki potuje v Stuttgart na ogled nogometne tekmo slovenske reprezentance, poroča nemški portal Rosenheim24.de.

Ko so policisti preiskali njegov nahrbtnik, so našli več kot 40 gramov marihuane. Opravljen urinski test za droge je bil pozitiven na THC.

Ne le prepovedane droge, tudi pirotehnika

Med preiskavo so policisti pri 29-letniku našli tudi pirotehnične izdelke. V prtljažniku so našli še več prepovedanane pirotehnike, ki naj bi pripadali 33-letnemu sopotniku. V voznikovih vratih so našli še naglavno pokrivalo balaklavo. 

Navijače so odpeljali na policijsko postajo. Ko so tam pregledali sopotnika, so v njegovem spodnjem perilu našli okoli tri grame kokaina in deset gramov marihuane. 

Voznik in sopotnik sta osumljena kaznivega dejanja zoper zakon o eksplozivih. Voznik je osumljen tudi prekrška proti zakonu o uživanju konoplje in vožnje motornega vozila pod vplivom opojnih snovi.

Na podlagi rezultatov nadzora in ustreznih preiskav je zvezna policija vsem trem moškim zavrnila vstop v Nemčijo. Vrnili so jih nazaj v Avstrijo. Ob tem so dejali, da so moški že že stari znanci slovenske policije. 

Komentarji (1)

mislim (ni preverjeno)

nogomet je "šport" za izživljanje nasilnežev ... fujj

Starejše novice