S prodajo zasežene prepovedane droge bi si osumljenec ob uspešni prodaji v Sloveniji pridobil najmanj 50.000 evrov.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, se je v torek, okoli 10.50, na območje mejnega prehoda Gruškovje iz smeri Hrvaške z namenom vstopa v Slovenijo pripeljalo kombinirano vozilo švicarske registrske številke z dvema državljanoma Srbije.

Policisti Postaje mejne policije Gruškovje so v skladu z zakonom o nadzoru državne meje opravili pregled vozila. 

»Ker so posumili, da gre za predelano vozilo so v nadaljevanju obvestili delavce mobilnega oddelka Finančnega urada Republike Slovenije, ki so takrat opravljali delo v bližini mejnega prehoda. Tako so v skladu s svojo zakonodajo opravili pregled in preiskavo kombiniranega vozila. Pri pregledu notranjosti vozila so zaznali predelavo v predelu rezervoarja, pod sprednjimi sedeži. Odkrit je bil posebej prirejen prostor z več ovoji. Ugotovljeno je bilo, da se je v njih nahajala prepovedana droga konoplja,« poročajo možje v modrem.

O najdbi so obvestili kriminaliste Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, ki so prevzeli postopek in obema državljanoma Srbije starima 30 in 32 let, odvzeli prostost in zasegli 17 ovojev. V slednjih je bilo okoli 10 kilogramov konoplje. 

Gre za utemeljen suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Kriminalisti so enega osumljenca danes privedli preiskovalnemu sodniku na Ptuju in zoper njega podali kazensko ovadbo. Drugemu osumljenemu je bilo pridržanje odpravljeno.

S prodajo navedene količine prepovedane droge bi si osumljenec ob uspešni neupravičeni prodaji v Sloveniji pridobil najmanj 50.000 evrov.

Za obravnavano kaznivo dejanje je zagrožena kazen od enega do desetih let zapora.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice