Fotografija je simbolična.
Ponoči se je v Mariboru zaradi nespametnega ravnanja pripetila tragična prometna nesreča.

Danes okoli 0.35 je 25-letna Mariborčanka vozila osebni avtomobil po Adamičevi ulici v Mariboru, iz smeri reke Drave v smeri Obrežne ulice.

Med vožnjo je na pokrovu motorja nepravilno prevažala 24-letnega Mariborčana in 22-letno Mariborčanko, ki sta se z rokami držala za streho vozila, obrnjena k voznici.

Ko je voznica pripeljala v iztek blagega desnega ovinka, je zapeljala v levo, prek nasprotnega smernega vozišča, zatem pa zapeljala levo z vozišča in trčila v vrtno ograjo.

Po trčenju sta oba potnika padla s pokrova motorja na vozišče in hudo telesno poškodovana obležala. Oba so prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer pa je moški kasneje umrl.

Pijana voznica začetnica se ni poškodovala

S Policijske uprave Maribor so sporočili, da je bila povzročiteljica prometne nesreče voznica začetnica: »Kljub temu, da med vožnjo v organizmu ne bi smela imeti alkohola, je elektronski indikator pokazal, da je imela v organizmu 0,51 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.«

Policisti so voznici odredili strokovni pregled, kazensko jo bodo ovadili pristojnemu tožilstvu. V prometni nesreči se ni telesno poškodovala.
 

Dva mladeniča ovirala pomoč poškodovancema

Na Policijski upravi Maribor so razkrili, da nespametnih dejanj s tem žal še ni bilo konec: »Težko je razumeti, da je moralo zaradi tako nespametnega početja ugasniti mlado življenje. Še težje pa je razumeti to, kar se je dogajalo med nudenjem pomoči poškodovanima na kraju nesreče. Med nudenjem pomoči sta na kraj prometne nesreče namreč prišla dva 22-letnika, ki sta pričela ovirati delo reševalcev in gasilcev s tem, da sta jih med nudenjem pomoči odrivala stran od poškodovanih.«

Eden od dveh 22-letnikov, ki sta prišla na kraj nesreče, je z brcami napadel enega od policistov in ga ob tem lažje poškodoval.

Policist ga je obvladal, vklenil in pridržal. Drugi kršitelj se je ob tem za nekaj trenutkov pomiril, nato pa s kršitvijo spet nadaljeval. Policisti so zato do streznitve pridržali še njega.

Vsi vpletni v nesrečo so kršili odlok o prepovedi gibanja

Policisti so ugotovili, da so se vse opisane osebe pred prometno nesrečo nedovoljeno družile v bližini.

Ker so s tem kršile Odlok o začasni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji, bodo zoper vse navedene, razen pokojnega, zdravstvenemu inšpektoratu podali predlog za uvedbo postopka o prekršku.

Komentarji (7)

Haja (ni preverjeno)

Kako lahko alkohol odloči. Bedak! Ji je kdo noter vlival ali si je sama vlivala v usta? Vedno je pač nekdo drugi kriv. Alkohol ni nevaren, če ga samo gledaš! Če je že sedaj pila, ko je šele začetnica in je vedela, da ne sme imeti nič alkohola v krvi, če vozi, kaj šele bo! Za to ni opravičila. Upam, da dobi zasluženo kazen!!!

mariborski_anonimnež
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Halo kuzla, če misliš žaliti, lahko jaz žalim nazaj. Prvo, če se dejansko želiš name obrniti, potem pa komentiraj mojo objavo, ne da komentiraš članek na splošno. Si slepa? Drugo, pisal sem iz konteksta, da voznica ni bila vajena alkohola. Ja, imaš prav, sama si je vlivala, vendar sta ona dva namerno skočila na pokrov motorja ter s tem blokirala njeno vidno polje. In ker ni bila dovolj odporna proti alkoholu, si ni premislila, ampak je nadaljevala z vožnjo in naredila napako. Torej, ja, imaš prav, ni opravičila, ampak poglej malo širšo sliko. Dosedanje kazni, ki jih je dobila: odvzem vozniškega dovoljenja, šok in travma, breme na duši zaradi izgube prijatelja iz otroštva. Verjetno jo še čaka zaporna kazen.

In reply to by Haja (ni preverjeno)

Mariborski... (ni preverjeno)

Upam, da bo sedela vsaj deset let!

In reply to by mariborski_anonimnež

levi komunist (ni preverjeno)

vsaka hiša ima svoj križ

In reply to by Mariborski... (ni preverjeno)

Pa kje vam je … (ni preverjeno)

1. Kolikor vem, v Sloveniji cekja prepoved druzenja. Zakaj so se druzili??? Ker se njim itak ne more nic zgoditi.
2. Kdo je voznico silil naj pije?
3. Kdo je ta dva "zvezal" na haubo avta?

Vsi so polnoletni in kot taki odgovarjajo za svoja dejanja. Ko se bo voznica streznila in premislila, kaj je naredila, vkljucno z onima bedakoma, ki sta odrivala resevalca, bo pa druga pesem. Ne bi bila rada v njihovi kozi.

In zadnje, zaradi takih polnoletnih kretenov (ki seveda niso sami krivi, nekdo jih je zvezal in zlival pijaco po grlu, prav tako prisilil, da so se sli voziti), bodo politiki prisli na idejo, da bi imeli se pri nas policijsko uro.

Ni nobene škode... (ni preverjeno)

Poiskusi to pojasniti tistemu idiotu mariborskemu anonimnežu (zgoraj)

In reply to by Pa kje vam je … (ni preverjeno)

Ema (ni preverjeno)

Žal ne morem komentirat te bedarije .Ja res je tu alkohol ,vendar tudi nespametno vedenje idiotov,ki so plačali z smrtjo in težkimi poškodbami. Kaj so hoteli pokazati z tem dejanjem ....ne vem.Zopet ALKOHOL morda še kaj več....

Starejše novice