Gorenjski prometni policisti so obravnavali kar tri voznike, ki so na delu avtoceste, kjer je hitrost omejena na 130 kilometrov na uro, vozili s hitrostjo nad 200 kilometrov na uro.

Prometni policisti Policijske uprave Kranj so na avtocesti obravnavali tri voznike, ki so vozili s hitrostjo nad 200 kilometrov na uro. V enem izmed primerov so policisti slovenskemu državljanu izmerili hitrost 204 kilometrov na uro, v drugih dveh primerih pa so obravnavali tujca, ki sta vozila 208 in 210 kilometrov na uro. Meritve so bile opravljene na delu avtoceste, kjer je hitrost omejena na 130 kilometrov na uro.

Vir: PU Kranj

Policisti pozivajo k upoštevanju omejitev hitrosti in defenzivni vožnji.

Vožnja je eno izmed najtežjih opravil, ker se odvija v okoliščinah neprestanega prilagajanja razmeram in je zato ne smemo jemati z »levo roko«. Vsak trenutek namreč voznik opravi vrsto opravil, ki so odločilnega pomena za to, da promet poteka karseda varno. Med njimi se lahko v zgolj nekaj sekundah zvrstijo zaviranje, pospeševanje, spremljanje vzvratnega ogledala, opazovanje vozil pred seboj, zaznavanje okolice in dejanj drugih voznikov, vrtenje volana, vklapljanje smernika, premik, dajanje prednosti in tako dalje, pri čemer lahko pozornost vozniku vzame tudi mobilni telefon.

Napake imajo lahko posledice. Na vseh je, da z varno udeležbo v prometu zmanjšujemo tveganja in da ne pride do nesreče ali ogrožanj. Vozimo pametno.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Maribor 1943 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

200 na uro
je mala malica

baba od župana (nepreverjen)

pri kazni 1000 evrov
je to 2000 malic
to je za 10 let malic
pomeni 10 let boš lačen

In reply to by Maribor 1943 (nepreverjen)

pohorskisvizec (nepreverjen)

Po denarnici ga udariti....200km/h..kazen 20.000,00 EUR

Starejše novice