FOTO: Delo.si
Voznika je prisilil, da je zavil v smeri ljubljanske obvoznice. Policija je potrdila, da je ena oseba mrtva, neuradno naj bi šlo za storilca, poroča Delo.

Na priključku na južno ljubljansko obvoznico je okoli 21. ure sinoči prišlo do hudega incidenta, v katerem je bil udeležen avtobus ljubljanskega potniškega prometa s potniki. Ena oseba je mrtva, izvoz Ljubljana center pa je bil zaprt več ur, poroča Delo.

»Zaradi aktivnosti policistov, ki ta trenutek še intenzivno potekajo, lahko zgolj potrdimo, da smo bili nekaj pred 21. uro obveščeni o varnostnem dogodku na enem izmed avtobusov potniškega prometa v Ljubljani. Potrdimo lahko tudi, da je ena oseba umrla. Okoliščine dogodka policisti še preverjajo, zato bomo več informacij posredovali kasneje,« je nekaj po 22.30 uri za Delo na kratko potrdila Nataša Pučko s Policijske uprave Ljubljana.

Vozniku grozil, da ga bo ubil

Direktor Ljubljanskega potniškega prometa Peter Horvat je za Delo incident še pred uradnim sporočilom policije neuradno potrdil. Kot je povedal, je nekaj pred deveto uro zvečer v avtobus mestne linije 6B, namenjen proti Dolgemu mostu, vstopil neznanec, ki je voznika z izvijačem prisilil, da je z avtobusom zavil proti južni obvoznici. Grozil mu je, da ga bo ubil.

Prevozil rdečo luč in pritegnil pozornost policistov

Voznik je ohranil prisebnost in namerno prevozil rdeč semafor ter na tak način opozoril policiste, še poroča Delo. Policijo je uspela poklicati tudi ena izmed potnic na avtobusu. Zatem naj bi policisti avtobus zaustavili in skušali storilca zajeti, a naj bi po neuradnih podatkih pri tem izgubil življenje, piše Delo.

Strelno orožje ni bilo uporabljeno

Potniki so po zaustavitvi avtobusa s strani policijske patrulje izstopili, za njimi pa naj bi se ven pognal tudi storilec, Siol navaja besede domnevnega očeta potnice. Dva policista naj bi vanj uperila pištoli in zahtevala, da se uleže na tla, ter ga poškropila s solzivcem. S pomočjo tretjega policista naj bi ga nato le obvladala. Potem, ko so ga že vklenili in zasliševali v policijskem vozilu, naj bi padel v nezavest. Policisti naj bi ga oživljali, vendar zaman. Tudi viri blizu policije so za Siol potrdili, da strelno orožje ni bilo uporabljeno.

48-letni Kranjčan umrl

Policija je potrdila, da je v četrtkovem incidentu na avtobusu v Ljubljani umrl moški, ki je pred tem voznika z grožnjami in nevarnim predmetom prisilil, da je odpeljal proti avtocesti. Kot so zapisali, je 48-letni Kranjčan na avtobus vstopil v centru mesta. Z uporabo prisilnih sredstev (sredstev za vezanje in vklepanje, telesne sile, strokovnega prijema in plinskim razpršilcem) so moškega izven avtobusa obvladali. V postopku po prijetju pa je začel izgubljati zavest. Policisti so mu nudili prvo pomoč, s postopkom oživljanja pa so nato nadaljevali reševalci. Kljub pomoči je na kraju umrl.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Police state (nepreverjen)

Kaj bo sedaj vsak mesec en neoborožen narkoman umrl med privedbo ?

Starejše novice