Direktor Policijske uprave Murska Sobota je predstavil več podrobnosti glede včerajšnjega bančnega ropa na Cankovi.

Na Policijski upravi Murska Sobota je direktor Damir Ivančič posredoval nekaj več informacij o včerajšnjem bančnem ropu, ki se je končal s smrtjo storilca – policista. Vse se je začelo malo po 15. uri, ko je policija dobila obvestilo občana o ropu bančne ustanove, slišati pa naj bi bilo tudi nekaj strelov s pištolo.

Ugotovljeno je bilo, da je zamaskirani storilec s pištolo vstopil v prostore bančne poslovalnice Deželne banke in po dejanju z denarjem pobegnil v smeri cankovskega nogometnega igrišča. Mimoidoči občani so stekli za roparjem in ga pozivali, da naj se zaustavi, ampak je storilec nadaljeval z begom ter proti trem občanom usmeril pištolo. S pregonom storilca je nadaljeval samo še en občan, proti kateremu je ropar tudi usmeril pištolo in nekajkrat ustrelil v zemljo. 

Tudi to občana ni odvrnilo od pregona, roparja je dohitel, med njima je prišlo do ruvanja in končala sta na tleh. Občan se je takrat umaknil od njega, ropar pa je storil samomor s službeno pištolo. Občan je pristal v bolnišnici, kjer je trenutno še na opazovanju zaradi lahkih telesnih poškodb.

Komisija mu je dala zeleno luč

Storilec je bil policist z več kot 25-letnimi delovnimi izkušnjami, služboval je na več policijskih postajah znotraj Policijske uprave Murska Sobota. Zoper pokojnega se je vodil notranji varnostni postopek zaradi osebnih težav in stiske. Opravljenih je bilo več preventivnih zdravniških pregledov, varnostna svetovanja, nudena mu je bila tudi psihosocialna pomoč, je povedal Ivančić.

V letu 2019 je bila podana tudi pobuda za oceno njegove zmožnosti opravljanja službe, napoten pa je bil na zdravljenje. Komisija pa je v letošnjem letu odločila, da je zmožen opravljati policijsko delo.

Kot je dejal direktor soboške policijske uprave, gre za tragičen in žalosten dogodek »zato smo se zavzeli, da bomo ugotovili, kaj je botrovalo temu dogodku«. Ob tem je Ivančić še potrdil, da zbirajo in preverjajo določene okoliščine ter informacije v smeri, da bi istega storilca povezali z ropom banke, do katerega je prišlo 13.05 v Križevcih pri Ljutomeru.

Več novih podatkov in okoliščin primera bo znanih v nadaljevanju, saj intenzivna preiskava poteka še naprej. Predkazenski postopek vodi sedaj posebni oddelek Specializiranega državnega tožilstva, ki je pristojen za preiskovanje in pregon uradnih oseb.

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

Cigo v resnici ni Hotel ustaviti roparja Hotel mu je le odvzeti plen in potem zbezati

Danvid (nepreverjen)

Točno"to

In reply to by Default (nepreverjen)

Seveda, rop po… (nepreverjen)

in profesionalna likvidacija

In reply to by Default (nepreverjen)

Pamet v roke (nepreverjen)

S tem ko z dvema prstoma kazes na nekoga, s tremi prsti kažeš nase.

Martina65 (nepreverjen)

Točno tako! Meni so takšni dejansko uničili življenje. In kaj je zdaj na njihovem redu, kaj manipulanti čakajo, da storim v takšnem brezizhodnem stanju? Da se jih lotim fizično! Nada Marton je to opisovala že l. 2014 v pisnih izjavah na sodiščue. Čaka še vedno, da ji vrnem kar je njen, zdaj pokojni storil meni. Njeni pajdaši pravijo, da sem si zaslužila, ker si ne dam dopovedati koliko grunta imam od obeh mejašev, to so si prilastili moji predniki. Tudi to ni v popolnosti res, kar dobro vedo, edina resnica je, da tej ulici pravijo Ormoška. Na majicah so to tudi imeli natisnjeno tekmovalci na Bujraških dnevih. NIKOLI NISEM STORILA DRUGEGA KOT ODGOVORILA NA ZBADLJIVKE, KAR ZDAJ TUDI TO VEČ NE. VSI TUKAJŠNJI VERNIKI NAJ BODO VSAJ PRI SPOVEDI ISKRENI; ČAKAJO NA MOJ SAMOMOR, KAR SO ŽE MED DRUGIM ŽE TUDI PRIJAVLJALI. ZAKAJ VSE ZATO? JE RES PSIHA TAKO NA DNU, KAJTI NE MOREJO SE PRIVADITI NA ŽIVLJENJE NA KOUDILOVEM GRUNTU, DESETLETJA NI BILO TUKAJ NIKOGAR, KO MOJA BABICA UMIRALA 15 LET JIM ZA MIR DAJALA FRANCOSKO POKOJNINO, KAR SE SPET OBRNE PROTI MENI- KER MENI NI DALA VEČ KOT POLOVICO ZA ANALIZO DNK, IN KOT VEDO POVEDATI JE TO RAZLOG MOJIM OČITKOM GLEDE TEGA. NIMAM NIKOGAR KOMU BI TO GOVORILA, NIMAM PAJDAŠEV, VSE SO SPODILI, MANIPULANTI. SRAMOVANJE NI MOGOČE OPISATI, POZNAJO ME LJUDJE PO FOTOGRAFIJAH KATERA RAZPOŠILJAJO POI TRGOVINAH, ČEŠ TA VAM KRADE. V AVSTRIJO, KJER SE MOŽU USPELO KONČNO ZAPOSLITI, TJA BODO KMALU OBVESTILI KDO JE ON. TO KAR ZUNAJ, VPRIČO MENE, NA VES GLAS (SAJ NAM NIČ NE MORE, SAJ JI POLICIJA NE VERJAME) SEM EDINA NEUMNICA MED SORODNIKI, TOREJ SEM RES NOURA, KOT ME DELAJO, KOT STRMIJO ZA TEM, DA LJUDJE NE BI MENI VERJELI, DA SEM ŠLA MED TE LJUDI, DA SVA ZIDALA, DA SVA STRADALA ZARADI VISOKIH POSOJIL, ZDAJ PA NAJ HIŠO PRODAM IZPOD CENE. NJIHOV CSD ME PREGANJA PO URADNI DOLŽNOSTI, DARJA MOHORKO JE MNENJA, ČE JE SILA SE MORA ITI... VENDAR JE DEJSTVO: TEM LJUDEM NISEM STORILA NIČ ŽALEGA, NIKOLI NISO NITI ZALOŽILI, KAJ ŠELE PLAČALI ZAME ALI MENI. SPOVEJTE SE VSEMU KAR STE STORILI, PODITE ME Z VAŠČANI IŽAKOVEC OD MOJE OGRAJE, KO UREJAM ROŽE (SVOJE) PODITE ME Z POKOPALIŠČA, ČEŠ TA SKRUNI GROBOVE, PODITE IZ CERKVE, ZAČELA JE REŽNJOVA Z VZKLIKI KOGA IMAJO TUKAJ. KRIČIJO PRI VSEH SOSEDIH, NAJBOLJ KROVCU, PRI VINOTOČU, DA ME NISO DOVOLJ USTRAŠILI, DA SI UPAM NA CESTO...

In reply to by Pamet v roke (nepreverjen)

Danvid (nepreverjen)

Če rom-cigan'ne bi za njim letel bi bil še ta policaj še danes živ "samo ne mi zdaj tega človeka , ki je letal za njim izpostavlja kot junaka, ker je to neumno'ta policist je verjetno v svoji karieri več prispeval družbi, kot ta maloumni človek, ki se je zagnal za njim. R. I. P.

Marko139 (nepreverjen)

Zate je junak ropar, ki je toliko prispeval k družbi. Za posrat, kakšno mišljenje imajo nekateri! Če ga ne bi ustavili, bi psihič s pištolo morda ubil še pet drugih. Da se je fental, se je pa sam odločil!

In reply to by Danvid (nepreverjen)

Katayrofa (nepreverjen)

Rad bi tega junaka spomnil,da je policaj vedno policaj v očeh svojih kolegov tudi,če je lopov . Meja je zelo ozka . Njegovo ime poznajo vsi policaji.

Starejše novice