Foto: Finančna uprava Republike Slovenije
Uslužbenci Finančne uprave Republike Slovenije so opravili več finančnih preiskav. V Mariboru so zasegli 15.000 kilogramov neprijavljenih tobačnih listov in odkrili nezakonito proizvodnjo tobaka.

Nezakonita proizvodnja drobno rezanega tobaka

Uslužbenci Finančne uprave Republike Slovenije so v okviru finančne preiskave sredi februarja odkrili nezakonito proizvodnjo drobno rezanega tobaka.

Proizvodnja se je izvajala v najetih prostorih v Mariboru, kjer so se nahajali stroj za rezanje tobaka, stroja za pakiranje drobno rezanega tobaka, 21 kosov sprejev za čiščenje strojev za pakiranje, 97.000 praznih potiskanih embalaž za pakiranje drobno rezanega tobaka ter 71 kolutov nalepk za zapiranje embalaže za pakiranje.

Foto: Finančna uprava Republike Slovenije

Zaradi suma izvajanja dela na črno so uradne osebe izvedle pregled. »Ob pregledu je bilo poleg opreme za proizvodnjo zaseženo še 1.750 kilogramov neprijavljenih tobačnih listov, 784 zavojčkov pakiranega drobno rezanega tobaka, 194,50 kilogramov drobno rezanega tobaka v vrečah, 4 litre arome za tobak,« so sporočili.

Z dokončanjem predelave tobačnih listov v drobno rezan tobak, ki je trošarinski izdelek, bi bil proračun Republike Slovenije oškodovan za najmanj 220.000 eurov.

Zasegli 15.000 kilogramov neprijavljenih tobačnih listov

Ob nadzoru skladiščnih prostorov v Mariboru so uslužbenci Finančne uprave Republike Slovenije zasegli večjo količino tobačnih listov, ki ni bila pred začetkom skladiščenja prijavljena davčnemu organu.

Uslužbenci Finančne uprave so se na podlagi analize zbranih informacij odločili, da se pred skladiščnimi prostori izvede pregled tovornega vozila tujih registrskih oznak.

»Iz tovornega vozila so bili v trenutku nadzora že delno razloženi kartoni s tobačnimi listi na drugo tovorno vozilo slovenskih registrskih oznak, delno pa na plato pred skladiščnimi prostori. Iz predložene prevozne listine, je bilo razvidno, da so bili tobačni listi pripeljani iz Nemčije,« so zapisali. 

Foto: Finančna uprava Republike Slovenije

Blago je bilo zaseženo in prepeljano v skladišče finančnega urada. Za omenjeno dejanje je predpisana globa za pravne osebe od 4.000 do 75.000 evrov in za odgovorne osebe pravne osebe od 1.000 do 10.000 evrov. 

S predelavo surovih tobačnih listov v tobačne izdelke, bi lahko oškodovanec pridobil najmanj 1.410.000 evrov. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Super in poceni je Hercegovski tobak .Najdeš ga na spletu kolikor hočeš ,samo pravo tipko pritisneš .

prekmurec75 (nepreverjen)

pa jas imam nasad tobaka za 20kg pa gde pise da ga nesmem imeti za sebe pa v kaki diktaturi zivimo v Sloveniji da se nesmes niti posrat na svoji njivi

Starejše novice