Med tem ko sta z ženo spala, so bili na delu nepridipravi, ki so izvedli vandalizem, kakršnega človek redko vidi.

Ko sta se S. S. in njegova soproga iz Slovenske Bistrice minuli petek odpravljala spat, si nista niti v najhujši nočni mori predstavljala, da ju bo v soboto zjutraj pričakal tako grozljiv prizor.

»Ko sva se zjutraj zbudila, ob 7.40, je žena dvignila roleto in me vprašala, če sem jaz zvečer kaj zunaj delal, saj je vse umazano,« pripoveduje žrtev zares nesprejemljivega dejanja. 

Celotna fasada, okna, rolete, ploščice okoli hiše, nasuto okrasno kamenje, pa še avto - vse je bilo poškropljeno z neznano temno svojo, po prvih ocenah gre za bitumensko smolo.

»Vse je v razsulu, škoda je ogromna,« je šokiran S. S., ki dodaja, da je dogodek takoj prijavil policiji, tudi policisti pa so mu rekli, da kaj takega še niso videli v svojem življenju. Glede na pogovor, ki ga je opravil s strokovnjakom, je škode vsaj za okoli 50.000 evrov. 

Je šlo za maščevanje?

Pravi, da sovražnikov nima, ampak glede na napis na fasadi, piše namreč »toži grož« (op. a. vandali so najverjetneje nameravali zapisati »tožni groš«, kar je narečni izraz za tožljivca), domneva, da je vandalizem povezan z njegovo službo.

Sam je namreč tik pred upokojitvijo, vozi pa tovorno vozilo za komunalno podjetje in po službeni dolžnosti prijavlja gospodinjstva, pri katerih odpadki odstopajo od pogodb. 

»Nekdo je mogoče za 30, 40 evrov dobil dodatnega plačila, ker sem jaz poslikal njegove smeti in smo mu morali počistiti, pa se mi zdaj zaradi tega maščuje,« predvideva. 

Po njegovih besedah kaznivo dejanje že preiskuje mariborska kriminalistična policija, upa pa, da bodo našli objestneža ali skupino teh, ki so mu povzročili tolikšno škodo. Čaka tudi, kaj bodo povedali v zavarovalnici, saj ne ve, ali ima zavarovalno kritje za primer vandalizma. 

Nepridipravi so svoje vandalsko dejanje opravili med 23. uro v petek in 7. uro v soboto. Če jih je pri dejanju kdo opazil, ali karkoli o tej situaciji ve, naj pokliče na bistriško policijsko postajo na številko 02 843 29 00 ali na anonimno telefonsko številko 080 12 00.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Cimprej,da jih dobijo

sosedd (nepreverjen)

Nena se fejst vidi.

Yeap (nepreverjen)

Mu vsaj avto ne bo rjavel....

In reply to by sosedd (nepreverjen)

JBT (nepreverjen)

Vardo poklicite oni so glavni v Slovenski Bistrici

bob2 (nepreverjen)

corona dela svoje, vse več bo tega narod živčen nestrpen.

Kje so pa nakradli (nepreverjen)

da ima tako bogatijo hiso avto okrasje ... verjetno mafija

In reply to by bob2 (nepreverjen)

Starejše novice