Foto: PGD Kamnica
Kaj stoji za požari, ki so včeraj zajeli več objektov?

Do požara je včeraj popoldan prišlo v kurilnici v Hrastovcu v Slovenskih goricah. Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče, so sporočili iz Policijske uprave Maribor. Nastalo je za okoli 3000 evrov materialne škode.

Policisti so ugotovili, da je do požara prišlo v kurilnici, kjer je iz mini jeklenke uhajal plin. Ker je v bližini avtomat za hidrofor, na katerem ob vklopu na varnostnem stikalu preskoči iskra, je prišlo do požara. 

Med požarom je zaradi vročine počila plastična cisterna za kurilno olje, ki je začelo iztekati po prostoru, del olja pa je iztekel v kanalizacijo in nato v bližnji potok. 

Predvidevajo, da je izteklo med 300 in 500 litri kurilnega olja.

Zagorel bojler

Sinoči je izbruhnil požar v kurilnici stanovanjske hiše v Rogozi. Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče. Nastalo je za okoli 5000 evrov materialne škode, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Vzrok za požar je kratki stik na 200-litrskem bojlerju. Policisti bodo podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

Požar v delavnici

Požar je včeraj popoldan izbruhnil še v avtokleparski oziroma avtoličarski delavnici v Kamnici. V požaru je zgorelo ostrešje delavnice, kompletna lakirna komora in en osebni avtomobil, ki je bil na popravilu. 

Delavca sta pred požarom uspela rešiti dva osebna avtomobila, ki sta bila na popravilu. Z gasilnimi aparati sta tudi skušala pogasiti požar, vendar jima to ni uspelo.

Požar so nato pogasili gasilci. Poškodovan ni bil nihče. Na delavnici je nastalo za okoli 55.000 evrov materialne škode in okoli 3500 evrov na zgorelem vozilu.

Policisti so ugotovili, da je do požara najverjetneje prišlo na električni napeljavi  zunanje svetlobne reklamne table, ki je nameščena tik pod ostrešjem. O svojih ugotovitvah bodo podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice