Brezobziren mladoletnik je po državni cesti na Štajerskem vozil iz sopotnikovega sedeža. Nespametno in predvsem nevarno vožnjo je objavil na družbenem omrežju.

V septembru je bil na enem od družabnih omrežij objavljen videoposnetek predrzne in brezobzirne vožnje voznika osebnega avtomobila, ki je med vožnjo sedel na sopotnikovem sedežu in hitrost vožnje vozila uravnaval s tempomatom. Njegovo predrzno in brezobzirno vožnjo po državni cesti v okolici Slovenske Bistrice je snemal potnik v vozilu.

Kasneje je bil videoposnetek objavljen in javnosti deljen na enem od družabnih omrežij. Nespametno in nezakonito dejanje je na družabnem omrežju všečkalo nekaj več kot 700 uporabnikov, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Ker so policisti v posneti vožnji ugotovili elemente kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu, so v predkazenskem postopku zbrali vsepotrebne dokaze in zoper 17-letnega mladoletnika iz okolice Slovenske Bistrice, ki je s sopotnikovega sedeža vozil vozilo, podali kazensko ovadbo na pristojno okrožno državno tožilstvo.

Zagotavljanje varnosti v cestnem prometu je ena izmed primarnih nalog policije, zato policisti opozarjajo vse udeležence cestnega prometa, naj spoštujejo cestnoprometne predpise, vozijo obzirno in previdno, uporabnike družabnih omrežij pa, da bodo policisti prav vse objave s fotografijami in videoposnetki nezakonitih ravnanj in dejanj obravnavali ter ob upoštevanju policijskih pooblastil zoper kršitelje ali storilce kaznivih dejanj tudi ustrezno ukrepali.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Djuro (nepreverjen)

To ni nič ! Pijana najstnica brez vozniškega s flašo roki in modrimi lučmi je vozila policijsko gajbo !

Default (nepreverjen)

Kdo je upravljal s pedali?

Starejše novice