Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje se je danes ob 10.13 na Ptuju zgodil nov »teroristični napad«, kot poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Mariborski možje v modrem so včeraj na Ptuju obravnavali kar osem primerov poštnih pošiljk z neznanim belim prahom, za katerega pa se je kasneje izkazalo, da ni bil nevaren. V karantetni je bilo sedem ljudi, od tega kar šest oseb v šestih različnih stanovanjih na Dravski ulici na Ptuju

Policisti pa so napoteni še v vas Dobrina, na območju Policijske postaje Podlehnik, kjer naj bi prejeli ovojnico, iz katere se je tudi vsul beli prah.

Na Dravsko ulico na Ptuju pa je danes očitno prispela nova pošiljka.

Vir: Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje

Na kraju današnjega »terorističnega napada« so policisti, bombni tehniki in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Ptuj. Območje je zavarovano in zaprto za javnost.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, so analize v vseh primerih pokazale, da ne gre za nevarno snov. Prav tako ne gre za nevarno snov v pisemski ovojnici, prejeti na območju Podlehnika.

Danes pa so bili policisti obveščeni še o eni prejeti božično-novoletni voščilnici, identični včerajšnjim, v poštnem nabiralniku na Dravski ulici na Ptuju. Tudi v tem primeru je hitri test pokazal, da ne gre za nevarno snov.

Policisti vse primere obravnavajo kot sum storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja.

Razloga za preplah ni 

Neznana snov naj ne bi bila nevarna, ampak policija mora vseeno izvesti predpisane in potrebne ukrepe za zaščito ljudi. Policija prebivalstvu daje naslednja navodila:

»Policisti vse primere obravnavajo kot sum storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja. Glede na to, da hitri testi kažejo, da ne gre za nevarno snov, razloga za preplah ni, je pa potrebno upoštevati in izvesti vse predpisane in potrebne ukrepe za zaščito ljudi. Če je še kdo prejel tako ali podobno pošiljko, naj se je ne dotika in naj o tem obvesti policijo na telefonsko številko 113. Takih pošiljk naj ljudje tudi ne prenašajo nikamor,  saj  je v nasprotnem primeru potrebno preventivno omejiti gibanje na bistveno širšem območju in odrediti karanteno za bistveno večje število ljudi. Ljudje naj v primeru prejema take pošiljke ostanejo mirni in naj počakajo na policiste in gasilce, ki bodo poskrbeli za varno odstranitev neznane snovi.«  

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice