Slika je simbolična.
Ljubljanski policisti so včeraj obravnavali nenavaden primer, v katerem se voznik ni odzval na ustavljanje policistov, pri čemer je pobegnil in nato med divjanjem trčil v odbojno ograjo, policijsko vozilo ter cestno signalizacijo.

Včeraj okoli 22. ure so policisti na ljubljanski obvoznici pri odcepu Brdo z znakom modre luči in sirene pričeli ustavljati vozilo znamke Peugeot.

Voznik na znake ni ustavil, temveč je s pospešeno hitrostjo vozil v smeri Gorenjske. Zapeljal je na izvoz za Šmartno, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v odbojno ograjo, takoj za tem pa še v policijsko vozilo.

Policisti Policijske uprave Ljubljana razlagajo, da je voznik kljub temu vožnjo nadaljeval v smeri Tacna, kjer je v naselju trčil v cestno signalizacijo za zaporo ceste.

Z vožnjo je nadaljeval po naselju ter zaradi neprilagojene hitrosti trčil še v vozilo, ki ga je nasproti pravilno pripeljal voznik, v katerem je bila tudi potnica, nato pa zaradi poškodovanega vozila obstal na cesti.

Ljubljanski policisti so voznika in sopotnico prijeli ter jima za čas zbiranja obvestil odvzeli prostost.

Kot poročajo ljubljanski policisti, v dogodku ni bil nobeden od udeleženih voznikov, potnikov ali policistov poškodovan, nastala pa je večja materialna škoda na vozilih in cestnih objektih.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivih dejanj nevarne vožnje in preprečitve uradnega dejanja, o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno tožilstvo.

Prav tako so vozniku odredili strokovni pregled in zasegli neregistrirano vozilo, zoper voznika pa vodijo postopek o prekrških.

Starejše novice