Uslužbence upravne enote sta namenoma spravljala v zmoto, da so ti v javni listini in knjigi potrdili nekaj lažnega. Po oceni policistov sta si pridobila vsaj 57.000 evrov premoženjske koristi.

Policisti Policijske uprave Maribor so v nedeljo v skladu z usmeritvami Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru privedli k preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Mariboru zakonski par, podjetnika, ki sta utemeljeno osumljena storitve kaznivega dejanja overitve lažne vsebine.

Kot so sporočili mariborski policisti, sta osumljena med 1. januarjem 2015 in 21. februarjem 2018 na upravni enoti vsaj 631-krat za 545 različnih oseb sama ali z dajanjem navodil fizičnim osebam spravila pristojni organ – uslužbence upravne enote - v zmoto in s tem dosegla, da so ti v javni listini in knjigi potrdili nekaj lažnega, kar naj bi bil dokaz v pravnem prometu.

Po besedah policije sta sama ali v sostorilstvu na upravno enoto organizirala predajo oziroma sama predložila obrazce o prijavi začasnega prebivališča z dovolilom za prijavo,  v katerih je bilo lažno navedeno, da bodo fizične osebe začasno prebivale v nastanitvenem  objektu čeprav sta vedela, da navedene osebe nimajo namena začasno prebivati v nastanitvenem objektu, in tam tudi niso prebivale, saj bi bilo to v nasprotju z dosežnim dogovorom, hkrati pa tega niso dopuščale niti nastanitvene kapacitete. 

Na opisan način sta zakonca dosegla, da so uslužbenci upravne enote fizičnim osebam na podlagi neresničnih podatkov stanodajalca izdali potrdila o prijavi začasnega prebivališča  ter jih vpisali v Register stalnega prebivalstva Republike Slovenije.

Po oceni policistov sta si pridobila vsaj 57.000 evrov premoženjske koristi. Policisti so opravili 11 preiskav objektov in vozil.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
prerok (nepreverjen)

Potrebno bi bilo kaznovati tudi te tupe uslužbence, ki imajo glave za frizure.

Franc s Piramide (nepreverjen)

Uslužbenci so slutili ali celo vedeli, da gre za goljufijo, a niso bili motivirani, da kaj ukrenejo. Lahko pa je v ozadju konkretna korupcija. Vsekakor je čas za disciplinske ukrepe na občini.

Starejše novice