V četrtkovem požaru v Srednjem Gasteraju sta umrli sestri, stari 80 in 89 let. Kriminalistična preiskava je izključila tujo krivdo, točnega vzroka za požar pa še niso potrdili.

V stanovanjski hiši v Srednjem Gasteraju je zagorelo v četrtek ob 8.15, na kraj pa so bili takoj napoteni policisti in gasilci, ki so požar pogasili. V požaru sta življenje izgubili dve ženski, stari 80 in 89 let. Obe so gasilci našli ležeči v različnih posteljah, so danes potrdili na Policijski upravi Maribor.

Mariborski kriminalisti so že včeraj želeli opraviti ogled kraja požara, vendar tega zaradi previsokih temperatur, ki so bile posledica požara, niso mogli. Ogled so prekinili in ga pod vodstvom dežurne preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča v Mariboru in v navzočnosti dežurne okrožne državne tožilke nadaljevali danes zjutraj.

Tuja krivda izključena, sestri umrli zaradi zadušitve

Z ogledom kraja požara so kriminalisti tujo krivdo kot vzrok za požar izključili, točen vzrok za požar pa bodo lahko ugotovili šele s kriminalistično-tehničnimi analizami, ki jih bodo opravili v Nacionalno tehnične laboratoriju, kamor so poslali zavarovane sledi, so še sporočili z mariborske policije.

Opravljeni sta bili tudi obdukciji obeh pokojnih, ki sta pokazali, da sta obe umrli zaradi zadušitve z ogljikovim monoksidom, telesnih poškodb pa na truplih ni bilo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice