Prizor iz baleta Radio and Juliet (foto: Damjan Švarc).
Balet Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo v petek, 19. junija, izvedel jubilejno 120. uprizoritev baleta Edwarda Cluga Radio and Juliet, ki letos slavi 15-letnico od premiere.

Koreograf Edward Clug je najlepšo ljubezensko zgodbo na svetu drzno soočil z epskimi razsežnostmi glasbe britanskega alternativnega rock benda Radiohead in v baletu Radio and Juliet postavil nežno ljubezen nasproti hladnemu mehaniziranemu sodobnemu svetu.

Radio and Juliet si je na 119 uprizoritvah ogledalo 98.672 gledalcev od tega na petnajst uprizoritvah na domačem odru, ostale pa na gostovanjih po Sloveniji in v tujini, kjer se lahko pohvali z največjim številom gostovanj v zgodovini slovenskega baleta.

Gledalce in kritiko so navdušili na gostovanjih na festivalih in na turnejah v Belgiji, v Bosni in Hercegovini, v Braziliji, v Črni gori, v Franciji, na Hrvaškem, v Italiji, v Izraelu, v Južni Koreji, v Kanadi, v Kolumbiji, v Makedoniji, na Madžarskem, na Nizozemskem, na Portugalskem, v Rusiji, v Singapurju, v Srbiji, v Ukrajini, v Veliki Britaniji in v Združenih državah Amerike.

Plešejo Tijuana Križman Hudernik, Matjaž Marin, Sergiu Moga, Gaj Žmavc, Yuya Omaki, Tiberiu Marta in Filip Jurič.

Prizor iz baleta Radio and Juliet (foto: Damjan Švarc).

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice