Foto: Jure Banfi
Na Dravo se je vrnila Mednarodna veslaška regata osmercev zDravoJutri.

Na Dravi je danes potekala veslaška regata osmercev zDravoJutri, Maribor 2021, ki sta jo organizirali družba AquaSystems in Študentsko veslaško društvo.

Organizatorja z dogodkom spodbujata veslaški šport v Mariboru in ohranjata bogato veslaško tradicijo na Dravi. Družba AquaSystems je prireditvi dodala dobrodelno noto in Rdečemu križu Maribor podarila dve sup deski in dva napihljiva kajaka za popestritev poletnih letovanj otrok iz socialno ogroženih družin.

Športni dogodek leta na Dravi se je odvijal v okviru Festivala Lent, ki ga AquaSystems podpira že več kot 20 let, letos v vlogi generalnega pokrovitelja Jurčkovega odra. Veslaška regata osmercev zDravoJutri, Maribor 2021 je na Dravo privabila štiri ekipe iz Slovenije.

Na tekmovalni trasi, ki je potekala med Studenško brvjo in Benetkami na Lentu, so se pomerili po ena ekipa Študentskega veslaškega društva in Veslaškega kluba Ljubljanica ter dve ekipi Veslaškega kluba Dravske elektrarne Maribor. 

Zmago je slavila ekipa Dravske elektrarne Maribor 1, drugo mesto je zasedla ekipa Študentsko veslaško društvo, tretje pa ekipa Dravske elektrarne Maribor 2.

»Ponosni smo, da smo z našo Fundacijo zDravo jutri lahko podprli ta pomemben športni dogodek in tako prispevali k ohranitvi in okrepitev bogate veslaške športne tradicije na Dravi. Na žalost nam je epidemija tudi letos onemogočila mednarodno udeležbo, a verjamem, da bomo v prihodnjih letih na Dravo privabili tudi ekipe iz drugih evropskih držav. Vesel sem vseh, ki z nami oživljajo dogajanje na Dravi in se zavedajo njene pomembnosti za življenje Mariborčanov,« je ob prireditvi izpostavil Leon Lozar, direktor družbe AquaSystems.

Starejše novice