Nekdanji Merkurjev trgovski center Tezno je za 1,28 milijona evrov kupila Islamska skupnost v Republiki Sloveniji.

Islamska skupnost v Republiki Sloveniji je že lanskega julija sklenila prodajno pogodbo za nakup stavbe Merkurjevega poslovno-trgovskega centra Tezno, je razvidno iz sklepa okrajnega sodišča v Kranju.

V stečajnem postopku je stečajna upraviteljica zbirala zavezujoče ponudbe in ponudba Islamske skupnosti v RS je bila najvišja.

Kupnina plačana že oktobra

Sodišče je v začetku avgusta izdalo soglasje k sklenitvi prodajne pogodbe za prodajo poslovno-trgovskega centra s pripadajočimi zemljišči v Mariboru na Teznem. Islamska skupnost je za nakup odštela 1,28 milijona evrov brez davka, kupnina pa je bila plačana v mesecu oktobru, je v poročilu zapisala stečajna upraviteljica Merkurja Simona Goriup.

Prodaja še ni zaključena, kakšni so načrti?

Prodaja sicer še ni zaključena. Kot je razvidno iz zemljiške knjige, se je 15. novembra na vseh štirih parcelah, ki sestavljajo poslovno-trgovski center Tezno, začel postopek za vknjižbo lastninske pravice v vrstnem redu učinkovanja začetka stečajnega postopka. 

Vpis v zemljiško knjigo še ni bil izvršen, za dodatne informacije v zvezi z nakupom in načrti islamske skupnosti na skoraj 10.000 kvadratnih metrov velikem zemljišču na Teznem pa smo se obrnili na Islamsko skupnost v Republiki Sloveniji. Pojasnila bomo objavili, ko jih prejmemo. Pripadniki islamske skupnosti se sicer v Mariboru zbirajo v mošeji na Zagrebški cesti 47.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mata (nepreverjen)

odločno NE, to se ne sme dogajat...

Budha (nepreverjen)

Kaj se NE sme dogajat Meta?Kaj?Prosim za razlago.???Kaj se to ne sme dogajat?

In reply to by mata (nepreverjen)

Neutraln (nepreverjen)

To je verjetno kakih od onega klovna,ko nosi čepico z grbom neke črne muce na glavi. Tezenski kloun,mali,čokati.

In reply to by Budha (nepreverjen)

goostt (nepreverjen)

Saj se ne bo nič dogajalo, samo malo bodo popestrili kraj-prostor, če smo pa zapravili industrijsko cono pa je sedaj tako pusto !!

In reply to by mata (nepreverjen)

Lindrim (nepreverjen)

Zdaj pa hitro svinjske glave zmetat, nestrpneži šiškavi.
INŠALAH!

Neutraln (nepreverjen)

Mene ne moti. Itak ma Tezno same avtosalone. Da razbijejo to monotonost.

In reply to by Lindrim (nepreverjen)

bela partizanka (nepreverjen)

In komunajzerji bodo popenili, ko jih bo z minareta nagovarjal čudoviti glas hodže,, Za zvonove se bunijo,,,tukaj pa se bodo usrali u gače,,, ker z muslimani pa se ni za špilat

mmtt (nepreverjen)

To je plačano z obdavčenim ali neobdavčenim denarjem?

Jožef46 (nepreverjen)

Širjenju vahabizma, šerijata, džihadistom in vsem nasilnim muslimanom v Mariboru in širši regiji recimo ne, nikoli, dokler je še čas. Kristjani in drugi na Štajerskem, imaste še kaj v hlačah in boste rekli odločni ne.
Sami moramo poskrbeti za svoj mir in blagostanje. Država in občina ne bo naredila nič za zaščito Slovencev in kristjanov na Štajerskem.-

Beni (nepreverjen)

Vazno je da verujemo v boga.ce prav je vec ver ampak bog je samo eden in vsak bo na drugem koncu odgovarjo zase ni vazno gdo si kaj si vsi smo samo ljudje.L.p

Starejše novice