S tradicionalnim dnevom brez avtomobila se bo danes končal Evropski teden mobilnosti. Po Mariboru brezplačno z mestnim avtobusom.

Danes se z dnevom brez avtomobila končuje Evropski teden mobilnosti. V mednarodni akciji, ki povezuje tisoče evropskih mest v prizadevanjih za človeku in okolju bolj prijazne načine mobilnosti, sodeluje tudi Mestna občina Maribor, ki danes omogoča brezplačno uporabo vseh linij mestnega avtobusa.

Občina poziva, da se na pot odpravite brez motornih vozil

Evropski teden mobilnosti je odlična priložnost predstavljanja trajnostnih načinov potovanj kakor tudi izzivov s katerimi se mesta soočajo na področju spreminjanja vedenjskih vzorcev vseh prebivalcev. Zato bo potekala tudi predstavitev električnih avtobusov, ki se izdelujejo v Mariboru in okolici, ob brezplačni uporabi mestnega avtobusa pa je danes priložnost, da - vsaj za en dan - svoja motorna vozila ne uporabljamo.

V Mestni občini Maribor so v luči dneva brez avtomobila sporočili: "Meščane vabimo, da se v službo in po opravkih odpravijo brez motornih vozil in tako prispevajo k zmanjšanju prometa."

Foto: Marprom

Starejše novice