Odločitev o višjih cenah ravnanja z odpadnim blatom iz čistilne naprave je Arsenovič prestavil na naslednjo sejo. Revizijsko poročilo o investiciji v sortirnico odpadkov so kljub nasprotovanjem obravnavali za zaprtimi vrati.

Prvič po treh mesecih se je znova v živo sestal Mestni svet Mestne občine Maribor. Predlagano je bilo več kot trikratno zvišanje cene ravnanja z odpadnim blatom iz mariborske čistilne naprave. Mariborski župan Saša Arsenovič je na začetku današnje seje mestnega sveta potrditev umaknil iz dnevnega reda, saj bodo zadevo še enkrat preučili in obravnavali na naslednji seji, ki bo čez 11 dni. 

Kot je povedal Arsenovič, bodo o napovedani podražitvi še enkrat premislili in poskušali najti ugodnejšo rešitev. 

 Matjašiča odstranili iz seje

Prva točka današnje izredne seje, ki je zaradi epidemije koronavirusa izjemoma potekala v dvorani Lutkovnega gledališča Maribor, je bila obravnava revizijskega poročila o investiciji v sortirnico odpadkov, ki jo je izvedlo javno podjetje Snaga.

Kljub prvotnemu nasprotovanju predstavnika revizorske družbe Ernst & Young so se mestni svetniki odločili, da bodo revizijsko poročilo obravnavali za zaprtimi vrati. 

Slednjemu je nasprotoval tudi najmlajši mestni svetnik Matic Matjašič, ki je moral na predlog župana zapustiti sejo. Matjašič je na Facebooku zapisal, da je obravnavi poročila o reviziji v Snagi za zaprtimi vrati nasprotoval: »Ker zagovarjam, da je prav, da občani vemo, kam gre in je šel javni denar! Ker sem vedno in vedno bom, za vsako ceno zagovarjal javnost dela v politiki!«

Arsenovič povedal, da je zaprtje seje za javnost edina možnost, da se mestni svet seznani s poročilom, zato nimajo izbire. »Gre za pogodbeno razmerje. V to ne moremo posegati,« je dejal.

Ko je bilo izglasovano, da se seja zapre, je župan zahteval še, da svetniki predajo računalnike in telefone. Tudi temu je Matjašič nasprotoval. 

»Sklep sem spoštoval in dvorano zapustil, bom pa izkoristil možnost ugovora in vsa pravna sredstva, če bo potrebno tudi do sodišča v Strasbourgu, da dokažem, da so takšne prakse nedemokratične in da je danes bila storjena velika napaka,« je še zapisal Matjašič.

Matjašič govor pripravljen za sejo objavil na spletu

Ker je bil z odstranitvijo iz seje Matjašič prikrajšan za govor, ki bi ga sicer imel na seji, je tega v celoti objavil na Facebooku. V njem je napovedal svojo kandidaturo za volitve v Državni svet Republike Slovenije.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Konj Branko (nepreverjen)

Spostovani uporabniki storitev revizijske hise Ernst&Young,razmislite o menjavi revizijske hise,saj s taksnimi goljufi ne morete delati.Pozivam vse uporabnike storitev Snage,da vsaj mesec dni ne placate poloznic,saj je nekdo z vasim denarjem in s pomocjo Ernst&Young okradel Snagin proracun za debele miljone.

Navijac (nepreverjen)

Treba imet dokaze.Ne baba rekla....V vsakem revizizorskem porocilu je osebno podpisan kdo je pripravljal in on je odgovoren za svoj podpis.Ve pa se kako delujejo revizirske hise.Prvo gusterji papirje skup namecejo potem pa glavni pri projektu plus partner in narocnik setrankujejo o vsemu kot na placu in vse stane-)Kdor placa pac dobi svoje mnenje razen ce se vse iz marsa ne kraterTako mizat pa ne morejo.
Brezveze

In reply to by Konj Branko (nepreverjen)

janban

Nepismeni Matjašič,druga kot meglo spuščat nikoli ni znal.Naj raje pove koliko delovne dobe ima.

Franc s Piramide (nepreverjen)

Ne vem, zakaj je diskusija o Snagi tako problematična, da jo je treba skrivati pred javnostjo? Nekaj smrdi. Je to nesnaga?

Batek (nepreverjen)

Predstavitev Nadzornega odbora je itak boljša in bolj razumljiva, in je javna, posneta in dostopna. Matjašič pa izkoristil svoj izpad zgolj za iskanje pozornosti

Mijau mijau (nepreverjen)

Matjašič populist, politik, išče samo pozornost.

Biciklist (nepreverjen)

Kaj pa tvoji argumenti ?

In reply to by Mijau mijau (nepreverjen)

Mijau mijau (nepreverjen)

Če se seja zapre za javnost se zapre ker lahko določeni razkriti podatki negativno vplivajo na proces sojenja, to pa si ne želimo. Tisti, ki so oškodovali Snago in MOM naj zato kazensko odgovarjajo, vprašam se na kateri strani je Matjašič in zakaj želi da se zaupni podatki razkrijejo tistim, ki bi jih lahko zlorabili, to da želi prikazati resnico javnosti je populizem in je lahko škodljivo, javnost bo tako po sojenju obveščena z zaključkom sojenja. Mogoče pa je Matjašič v rokah Cvetka in Kovačiča?

In reply to by Biciklist (nepreverjen)

Ami Miniti (nepreverjen)

Trla baba lan.

In reply to by Mijau mijau (nepreverjen)

Starejše novice