Slika je simbolična.
Pravijo, da je za zdravo telo treba na kolo. S tem se strinjajo tudi v mariborskem Europarku, kjer letos znova organizirajo tradicionalni kolesarski maraton.

Že 12. športni dogodek bo vse generacije kolesarskih navdušencev združil v soboto, 27. maja, od 9. ure dalje.

Udeleženci se bodo na dveh kolesih popeljali na raziskovanje pisane štajerske pokrajine in se na koncu se potegovali za privlačne nagrade, med katerimi je tudi kolo Pony.

Tri različno zahtevne trase

Vsak si bo lahko izbral kolesarsko preizkušnjo po svoji meri, saj so organizatorji pripravili tri različno zahtevne trase, ki so primerne tako za družine kot tudi za izkušene kolesarje.

Družinska trasa, dolga 12 kilometrov, bo udeležence maratona popeljala na sproščeno kolesarjenje v idilični okolici Drave.

Ravninska trasa se razteza na 41 kilometrih in je primerna za tiste kolesarje, ki si želijo nekaj več izziva, a brez zahtevnejših vzponov.

Tisti, ki so dobro pripravljeni na kolesarske podvige, se lahko odpravijo na razgibano traso, dolgo 68 kilometrov s čudovitimi razgledi.

Na dan maratona bo za glasbeno zabavo poskrbel DJ, v trgovini Hervis pa bodo pripravili predstavitev koles in številne popuste.

Kolesarjenje z dobrodelno noto

Kot vsako leto bo dogodek največjega nakupovalnega središča severovzhodne Slovenije tudi tokrat dobrodelno obarvan.

Zbrana sredstva prijavnin bodo v Europarku namenili društvu UP-ornik, humanitarni organizaciji za pomoč ranljivim skupinam prebivalstva.

Prijave odprte do 25. maja 2023

Na Kolesarski maraton se lahko prijavite vse do 25. maja 2023 tako, da izpolnite prijavnico na Europarkovi spletni strani in jo oddate pri Europarkovi info točki.

Pridružite se kolesarskim navdušencem na startni liniji in se podajte na nepozabno kolesarsko preizkušnjo po Štajerski!

Starejše novice